Verlenging voor linkeropbouw Stefan van Gils

Verlenging voor linkeropbouw Stefan van Gils

woensdag 17 mei 2023

KRAS/Volendam heeft besloten om Stefan van Gils als linker opbouw te behouden en hem voor de komende twee seizoenen vast te leggen. Vier seizoenen geleden kwam Stefan naar onze club en sindsdien heeft hij zich op indrukwekkende wijze ontwikkeld. Hij is gegroeid van een speler van het tweede team tot een vaste waarde voor het eerste team. Stefan heeft zijn waarde bewezen door zijn uitstekende prestaties op het veld en zijn toewijding aan het team.

Stefan: “Dit seizoen is alweer mijn vierde seizoen hier bij Volendam. Ik kwam in 2019 naar deze club, in eerste instantie voor het tweede team. Maar ik had altijd de hoop om snel door te groeien naar het eerste. Gelukkig kreeg ik al snel de kans om minuten te maken bij het eerste team.

Vorig seizoen was een bijzonder moment voor mij, want toen werd ik officieel opgenomen in de selectie. Dat was altijd mijn doel en ik vond het geweldig om dit te bereiken. Het was echt een speciaal gevoel, wetende dat je hard hebt gewerkt om hier te komen. Ik heb veel geleerd door te luisteren naar ervaren spelers met wie ik heb gespeeld en naar de trainers die me hebben begeleid. Ik heb altijd geprobeerd om tips op te pikken en te leren van elk moment. Stap voor stap heb ik mezelf kunnen ontwikkelen.

Het feit dat ik dit seizoen veel speelminuten krijg, wat vorig seizoen niet het geval was, is ook een enorme leerervaring voor mij. Ik leer veel van elke wedstrijd waarin ik mag spelen. Ik heb besloten om mijn contract met nog eens 2 jaar te verlengen. In deze periode hoop ik me verder te ontwikkelen als speler. Ik wil sterker worden in alle opzichten, meer inzicht krijgen en nog meer vertrouwen in mezelf opbouwen.

Ik ben ervan overtuigd dat de club en de mensen eromheen van groot belang zijn voor mijn ontwikkeling. De faciliteiten die hier worden aangeboden, zoals huisvesting, trainingen en krachttraining, zijn fantastisch. Dit vind je niet zomaar overal in Nederland. Volendam kan dit wel bieden, en ik denk dat dit voor veel jongens, niet alleen voor mij, een enorme positieve invloed heeft op onze ontwikkeling. Bovendien zijn er ervaren trainers en oud-spelers die me begeleiden. Dit alles stelt me in staat om mezelf verder te ontwikkelen. 

Wedstrijden spelen voor veel publiek is waar ik altijd veel energie van krijg. Gelukkig is er bij elke wedstrijd een vaste kern aanwezig. Na de wedstrijd is er in de kantine de gelegeheid om met deze supporters een praatje te maken. Het voelt altijd geweldig, wetende dat er mensen zijn die echt achter je staan. De support in Volendam is echt fantastisch en zeer betrokken. Hoewel er bij sommige wedstrijden minder mensen zijn, is het altijd geweldig om voor dit publiek te spelen, vooral als er iets belangrijks op het spel staat. Hopelijk zal het aantal vaste supporters alleen maar groeien en kunnen we er samen een leuke tijd van maken!

Coach Geert Hinskens namens de club: “Stefan heeft zich dit seizoen fantastisch ontwikkeld. Verdedigend is hij vanaf het begin van het seizoen een belangrijke pion geweest en naarmate het seizoen vorderde, is hij aanvallend ook een wapen gebleken. Daarnaast is hij op trainingen een voorbeeld met zijn inzet en werklust voor de rest van de groep en voor ons als staf erg prettig om mee te werken. Daarom zijn we erg blij dat hij de komende 2 jaar onderdeel van de selectie blijft”.