Verlies KRAS/Volendam bij Bocholt

Verlies KRAS/Volendam bij Bocholt

zondag 30 oktober 2016

De herenhandballers van trainer Piotr Konitz speelden zaterdagavond geen verdienstelijke wedstrijd. De Volendammers werden op bezoek bij Achilles Bocholt met 31-24 aan de kant gezet.

In het begin leek er nog niks aan de hand voor de oranjehemden. Via Rutger ten Velde en Dani Baijens werd een 1-2 voorsprong genomen. Maar na daarna stonden zij toe dat Bocholt liefs zes doelpunten op rij mocht scoren: 7-2. Via 13-6 werd er met 16-8 de kleedkamers opgezocht.

Het begin van de tweede helft was aardig te noemen. Via twee doelpunten van Léon van Schie werd de marge verkleind naar zes punten. Maar écht terug kwamen de Volendammers niet. In de slotfase werd de achterstand nog teruggebracht naar 27-23. Vooral Duncan Postel en Dani Baijens (topscorer met acht goals) waren toen op shot. Bocholt gaf in de slotminunten even gas het bepaalde de eindstand op 31-24.

Door de nederlaag verzuimen de Volendammers in te lopen op Bocholt, concurrent om de subtopplaatsen. Volendam is terug te vinden op de tiende plaats met zes punten.

Achilles Bocholt - HV KRAS/Volendam: 31-24 (16-8).
Scores HV KRAS/Volendam: Marco Woltersom, Dennis Schellekens; Dani Baijens 8, Léon van Schie 4, Jordy Baijens 4, Duncan Postel 4, Rutger ten Velde 2, Jan Josef 1, Melvin de Jong 1, Dico Coesel, Tom Schilder.