Verslag van: Ameland Beach Handball Festival

Verslag van: Ameland Beach Handball Festival

woensdag 12 juni 2024

Afgelopen weekend vond het Ameland Beach Handball Festival plaats, waar HV KRAS/Volendam scheidsrechter Koji Kajiwara, die stage loopt bij HV KRAS/Volendam, zijn debuut maakte als scheidsrechter bij beach handbal. Kajiwara, die al meer dan zeven jaar ervaring heeft als indoor handbalscheidsrechter in Japan, beleefde een unieke en uitdagende ervaring tijdens dit evenement.

Voor Kajiwara was het de eerste keer dat hij beach handbalwedstrijden floot, en dan ook nog eens in het buitenland. "De ervaring was zowel uitdagend als lonend," zei Kajiwara. "Ik heb veel geleerd van mijn collega-scheidsrechters en ben dankbaar voor hun steun en begeleiding." Ondanks het feit dat hij zijn kennis had opgedaan door YouTube-video's te kijken en de spelregels te bestuderen, ontdekte Kajiwara dat er niets gaat boven echte wedstrijdervaring. Hij floot meer dan tien wedstrijden en had zelfs de eer om de finale te leiden.

Kajiwara was ook onder de indruk van de schoonheid van Ameland. "Het was alsof ik in een onwerkelijke wereld was," zei hij. "Het geluid van de zee, de wind, de zeevogels en de wilde dieren zoals konijnen maakten het tot een vredige plek, zelfs als het weer niet perfect was."

Naast de sportieve hoogtepunten, genoten de deelnemers van het festival, samen met 8000 andere feestende beachhandballers en beachrugbyers, ook van feestelijke avonden op vrijdag en zaterdag. "Nederlanders houden echt van feesten," merkte Kajiwara op. "Bier helpt altijd om het ijs te breken, maar je moet oppassen dat je niet te veel drinkt en van je fiets valt. En vergeet niet om gekke kostuums mee te nemen!"

Kajiwara kijkt nu al uit naar volgend jaar en moedigt iedereen aan om deel te nemen aan het Ameland Beach Handball Festival, ongeacht hun ervaringsniveau. "Ik weet zeker dat iedereen een geweldige tijd kan hebben op Ameland, zelfs als je een beginner bent in beach handbal zoals ik."

Het Ameland Beach Handball Festival blijft een belangrijk evenement voor de handbalgemeenschap, waarbij sportiviteit en gezelligheid hand in hand gaan. Volg https://beachhandbalfestival.nl/ om misschien volgend jaar met een team mee te doen.Vind jij het ook interessant om een te gekke stage te lopen bij HV KRAS/Volendam meldt je dan aan bij j.baijens@handbalvolendam.nl