Verslag: Succesvolle 'KOM-handballen Promotietour' tijdens KONINGSSPELEN '24

Verslag: Succesvolle 'KOM-handballen Promotietour' tijdens KONINGSSPELEN '24

vrijdag 26 april 2024

Op vrijdag 26 april 2024, nam HV KRAS/Volendam met trots deel aan de tweede actie van de 'KOM-handballen Promotietour' tijdens de KONINGSSPELEN 2024 in de gemeente Edam/Volendam. Het evenement trok de aandacht van maar liefst 1850 enthousiaste basisschoolkinderen, variërend van groep 3 tot en met groep 8. Ongeveer 1000 van deze kinderen hebben de hele dag actief deelgenomen aan het handballen, waardoor het voor HV KRAS/Volendam een groot succes werd.

De 'KOM-handballen Promotietour', gesteund door partners zoals Rabobank Waterland en Omstreken, markeerde een belangrijke mijlpaal in de inzet van HV KRAS/Volendam om handbal toegankelijk te maken voor kinderen tussen 6 en 15 jaar oud. Het hoofddoel van de tour was het vergroten van het plezier in de sport, het ontwikkelen van motorische vaardigheden en het vergroten van het aantal jeugdleden.

De Koningspelen, georganiseerd door Sport-koepel Edam/Volendam, boden een breed scala aan activiteiten, waaronder handbalclinics, rugby, frisbee golf, springskussens en nog 24 andere sporten. HV KRAS/Volendam droeg actief bij met een groep vrijwilligers om handbal levendig en geliefd te houden in de gemeenschap van Edam-Volendam.

Joan Scherpenzeel, een van de vrijwilligers, deelde haar enthousiasme over het voortzetten van de 'KOM-handballen Promotietour' tijdens de KONINGSSPELEN:

"Het is geweldig om te zien hoeveel kinderen in aanraking konden komen met de sport. We hebben alle deelnemende kinderen een flyer van de vereniging meegegeven. We hopen natuurlijk dat het een aantal kinderen stimuleert om de stap naar onze vereniging te maken."


Klik verder mocht je meer willen weten over hoe dit evenement tot stand is gekomen: hier