Volendam contracteert Hidde Hoogenberg

Volendam contracteert Hidde Hoogenberg

woensdag 08 mei 2024

Hidde Hoogenberg, 19 jaar, maakt de overstap van Feyenoord Handbal naar de selectie van HV KRAS/Volendam. Hidde traint tevens op de Handbal Academie op Papendal, waar hij zich hoofdzakelijk richt op de positie van middenopbouw.

Zijn doel is duidelijk: hij streeft naar de internationale top, en hij ziet Volendam als een belangrijke stap op weg naar dat doel.

"Ik ga goed in teams waar de sfeer goed is, en ik verwacht dat dit bij Volendam het geval zal zijn. Bovendien kijk ik ernaar uit om weer samen te spelen met mijn tweeling broer Sjors."

Coach Hinskens over Hidde:

"Vooral voor het publiek zal het even goed kijken zijn wie nou wie is. Sjors en Hidde lijken op het eerste gezicht erg op elkaar. Dit overkwam mij ook tijdens Hidde's eerste proeftraining bij Volendam. Maar al snel maakte Hidde indruk op de technische staf met zijn kracht en dynamiek die hij in zijn spel legt. Hij is een uniek talent waarvan we hopen dat hij zich snel verder zal ontwikkelen bij Volendam".

Sjors en Hidde vormen het zoveelste broederduo bij Volendam. In het verleden kende het vlaggenschip van Volendam veel succesvolle broederduo's, zoals de broertjes Duin, Schilder, Roefs en Baijens, om er maar een paar te noemen.

Hidde: "We komen uit een echt handbalgezin. Mijn ouders zijn natuurlijk ook blij dat ze maar naar één club hoeven te rijden om ons allebei te zien. Ik kijk er in ieder geval ontzettend naar uit om dit avontuur bij Volendam aan te gaan."