Volendam D1 pakt twee bekers op één dag!

woensdag 20 april 2022

Een zonovergoten dag op een groot sportcomplex van KDO in de Kwakel was het toneel van prachtig handbalspel van onze handbalmannen. De eerste wedstrijd tegen DSS was nog even wennen op het meedogenloze asfalt, maar kwaliteit drijft altijd boven.

Keeper Jip hoefde maar 2 tegendoelpunten te incasseren en wij, onder leiding van Sam Bakker, scoorde 6 maal. Eindstand 6-2. Inmiddels had de zon wat aan kracht toegenomen en hierdoor kwam er wat meer leven in de onzen.

Wedstrijd nummer twee

De tweede wedstrijd was een echte show. De kleine foutjes maakten we niet meer en Leidsche Rijn werd helemaal weggespeeld. Sem Veerman en Ryan Verdam speelde keurig samen in het middenblok, en Tom en Jip op de hoeken. De konijn uit de hoed was een keeperswissel, Wick voor Jip. Op een snelle break van Leidsche Rijn wist Wick met zijn rechterbeen hoog boven zijn kruin de bal tegen te houden, waarna de rebound ook nog werd gestopt. Het gevolg was een applaus van alle kanten. Snelle omwisselingen maakte soms het een en ander wat rommelig maar onze jongens pakten de volle winst, 12-3! Daan van Bakergem, auteur van het handboek; ‘verdedigen doen we zo’ stond als een luitenant achter zijn troepen en liet er niks langs.

Driemaal scheepsrecht

Het vertrouwen steeg boven de koppies uit en dit was in de eerste 10 minuten van de derde wedstrijd wel zichtbaar, voor het eerst stonden we achter, 5-7. Maar met name Sven Tuip pakte de leiding in het veld en zette Sam en Dex steeds vaker vrij voor de keeper en ook Tom scoorde er in het laatste gedeelte flink op los. In een behoorlijk spannende twee minuten was Sam de beul voor RKDES en pakten we niet alleen de winst met 11-8 maar ook de eerste prijs, met beker, in de poule
Op naar Volledam! Oh nee, toch niet…

Invallen?

Bij het verlaten van het terrein werden we er op aangesproken dat onze C2 meiden niet was komen opdagen. Of wij wilden invallen.
Handbaldieren zoals onze mannen worden maar eens in de 50 jaar geboren, dus alle mannen wilden graag, aangevuld met Fenna, Jill en Roos. Redelijk onverwacht is onze D1 (E & D spelers) veel beter dan Harderwijk C1 en met gemak rollen we deze op met 10-4.
Nu waren de C’s van Leidsche Rijn aan de beurt, soms hilarisch om te zien omdat wij soms letterlijk de helft van de lengte van de tegenstander zijn.
Maarrrr, ook deze wedstrijd bonden we aan de zegekar, 13-11.

De laatste wedstrijd, nummer 6 van de dag en het schemer begon al in te zetten, was de ploeg al redelijk uitgedund vanwege andere verplichtingen, maar nog net genoeg spelers om de wedstrijd te spelen, verliep vanaf het begin stroef. Vermoeidheid en wat pijntjes begonnen zijn tol te eisen, maar we hielden goed stand. In de laatste 10 minuten capituleerden we pas, maar kregen we de handen op elkaar van het publiek. En dat is ook wat waard. Een zeer verdienstelijke tweede plaats en mooie beker in de tas en op naar huis.