Volendam pakt waardevolle punten tegen verzwakt SEW

dinsdag 12 april 2022

Afgelopen zaterdag speelde Garage Kil/Volendam een belangrijke wedstrijd tegen SEW. Door alle perikelen bij de gasten hebben onze dames vandaag de uitgelezen kans om de punten in de Opperdam te houden.

SEW begint op voorsprong en met snel spel staat het gelijk 0-2. Volendam laat het hier echter niet bij zitten en komt op gelijke hoogte. Even later gaan onze dames er zelfs overheen en komen op voorsprong. De Volendamse dekking staat als een huis, maar met hun snelle tegenaanval heeft SEW nog wel een vinger in de pap. Na een kwartier spelen is de stand 8-6 in het voordeel van de thuisploeg. Ook in de aanval weet Volendam de gaten in de dekking van SEW te vinden. De stand is na twintig minuten 12-8. De voorsprong wordt breder met een stand van 14-9. In de dekking weten onze dames de tegenstander goed achter zich te houden. De rust wordt ingegaan met een stand van 18-14 in het voordeel van Garage Kil/Volendam. Het ziet er vooralsnog rooskleurig uit voor onze dames.

In de tweede helft zet Volendam door waarmee ze in de eerste helft zijn begonnen. Volendam knokt in de dekking wat zich uitbetaalt in doelpunten in de aanval. Door de rust te bewaren en op de juiste momenten snelheid te maken blijft het verschil vijf punten met een stand van 20-15. Volendam zet door en laat SEW in het duister. Met een stand van 26-19 en nog een kwartier te gaan laat Volendam echt zien wat het waard is. Toch verslapt Volendam tegen het einde ietwat. SEW kan inlopen tot 26-23. Volendam laat zich niet gek maken en behoud de voorsprong. Met nog vijf minuten te gaan is de stand 28-25. In de laatste paar minuten speelt SEW man-to-man, wat het spel voor Volendam bemoeilijkt. De eindstand van de wedstrijd is 30-29 in het voordeel van Garage Kil/Volendam.

De eerstvolgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 23 april om 19:00 op bezoek bij SEW.