Voorbeschouwing bekerkwartfinale OCI-Lions - HV KRAS/Volendam

Voorbeschouwing bekerkwartfinale OCI-Lions - HV KRAS/Volendam

dinsdag 14 maart 2017

Aankomende donderdag 16 maart speelt HV KRAS/Volendam in de kwartfinale van de NHV-beker. In Topsporthal Fitland XL te Sittard nemen de manschappen van coach Piotr Konitz het op tegen OCI-Lions. In de achtste finale wonnen de Limburgers overtuigend de uitwedstrijd bij BFC met 16-37. HV KRAS/Volendam wist de uitwedstrijd tegen Nieuwegein te winnen met 20-25.

De vorige wedstrijd tegen OCI-Lions, op 28 januari in de BENE-League, eindigde in een discutabel 25-25 gelijkspel. Na hertelling van de scores bleek namelijk dat OCI-Lions geen 25 maar 24 punten had gemaakt. Het ingediende bezwaar van HV KRAS/Volendam werd afgewezen. Desalniettemin biedt deze uitslag een goed perspectief voor de komende wedstrijd. Sowieso zijn de Volendammers in vorm: de laatste vier duel (inclusief bekerwedstrijd) gingen niet verloren, waarvan er zelfs drie in winst werden omgezet. Afgelopen weekend werd er nog knap met 27-29 gewonnen van Targos Bevo.

Behalve Maurits van Buren en Diego Jacobs is ook het meespelen van doelman Dennis Schellekens nog onzeker. Net zoals afgelopen zaterdag zit keeper Tim Jonk dan ook bij de selectie. Het duel wordt een weerzien met een oude bekende van HV KRAS/Volendam: Mark Schmetz staat zoals voor velen bekend sinds dit seizoen aan het roer in Sittard.

De strijd om een plek in de halve finale van komende donderdag vangt aan om 19:30 uur. Via onze story op Instagram blijf je met video's op de hoogte van het wedstrijdverloop. Tevens is de wedstrijd te bekijken via de livestream van OCI-Lions.