Voorbeschouwing E&O - HV KRAS/Volendam

Voorbeschouwing E&O - HV KRAS/Volendam

vrijdag 07 april 2017

Zaterdagavond speelt HV KRAS/Volendam de laatste nacompetitiewedstrijd tegen Oosting E&O. Onze Volendammers zijn al zeker van een plaats in de kruisfinales door de 29-26 overwinning van afgelopen week tegen Targos Bevo. Er valt voor de Volendammers nog wel iets om voor te strijden, namelijk de eerste plaats in poule.

Koploper Hurry Up, dat vorige week een fantastisch resultaat boekte in de Challenge Cup door zich te kwalificeren voor de halve finale, gaat op bezoek bij het uitgespeelde Bevo. Het verschil met Volendammers is twee punten. Ook het onderlinge doelsaldo is in het voordeel van de ploeg uit Drenthe (+24 om +17). Alleen bij verlies van Hurry Up en een ruime overwinning van KRAS/Volendam plaatst de ploeg van trainer Piotr Konitz zich als koploper voor de kruisfinale. Wanneer het als eerste eindigt, wordt de nummer twee uit poule A (op dit moment Fiqas/Aalsmeer) de tegenstander. Virtueel zijn de Volendammers gekoppeld aan OCI-Lions.

De vorige ontmoeting tussen KRAS/Volendam en Oosting E&O eindigde in 40-26 overwinning voor de Volendammers. E&O verloor vorige week de derby van Hurry Up met 38-27. Voorafgaande aan de wedstrijd zal de wedstrijd Targos Bevo tegen JSM/Hurry-Up zijn. Die wedstrijd begint om 20.00 uur, terwijl KRAS/Volendam start om 21.00 uur.

Maurits van Buren en Diego Jacobs zijn nog steeds geblesseerd. De nog altijd licht geblesseerde Dennis Schellekens zit wel bij de wedstrijdselectie, maar de vraag is of de doelman in actie gaat komen.