Coach Geert Hinskens over EHF European cup tegenstander, Wacker Thun

Coach Geert Hinskens over EHF European cup tegenstander, Wacker Thun

vrijdag 28 oktober 2022

Aankomende zaterdag speelt KRAS/Volendam heren 1 onder leiding van coach Geert Hinskens de eerste wedstrijd van de EHF European cup. Geert Hinskens, voormalig coach van Quintus, kijkt uit naar de wedstrijd.  

Over het verschil tussen coachen van Quintus en Volendam zegt hij: “De verwachtingen liggen veel hoger bij KRAS/Volendam, er worden resultaten verwacht”. En Geert doet er alles aan om aan die verwachtingen te voldoen. Geert: “Het is een nieuw team met veel nieuwe jongens die erbij zijn gekomen, ze hebben tijd nodig om naar elkaar toe te groeien. De laatste twee wedstrijden gingen wat minder, maar ik denk dat dat onderdeel van het proces is. We zullen te maken krijgen met uitschieters naar boven en naar beneden. We willen ervoor zorgen dat we een stabiel niveau bereiken. We willen er alles aan doen om de final four plekken te halen in de BENE League, en in de Nederlandse competitie". 

De wedstrijd van zaterdag is een belangrijke Europese wedstrijd in de EHF Cup. Geert: “Het is een sterke tegenstander in de Zwitserse competitie, die al jaren meedraait met de topploegen in Zwitserland. Ze zijn fysiek erg sterk. Onze heren hebben de motivatie om de best mogelijke resultaten te behalen. Europese wedstrijden zijn voor onze spelers een waardevolle ervaring, wat ook een goede flow kan brengen voor het restant van de BENE League. Voor veel jongens wordt het de eerste Europese wedstrijd. We kunnen vrij en onbevangen de wedstrijden ingaan vanuit ons eigen spel om vervolgens te kijken waar dit ons kan brengen tegen Wacker Thun. De jongens hebben er zin in.’’  

Foto: clubfotograaf John Loch