Voorbeschouwing HV KRAS/Volendam - Achilles Bocholt

Voorbeschouwing HV KRAS/Volendam - Achilles Bocholt

vrijdag 10 februari 2017

Aankomende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Achilles Bocholt op het programma. De vorige ontmoeting tussen KRAS/Volendam en de Belgen eindigde met een stand van 31-24 in het voordeel van Achilles Bocholt. De Volendammers spelen aanstaande zaterdag 11 februari om 20:00 uur in de Opperdam de laatste thuiswedstrijd van de BENE-League voor dit seizoen.

Achilles Bocholt heeft het met de tweede plek het ticket voor de Final 4 al binnen. Het staat één puntje achter de koploper Callant Tongeren. Bocholt wist dit seizoen al veertien keer te winnen, speelde één keer gelijk en verloor vijf keer. Vorige week wist vorige week een monsterscore neer te zetten tegen KV Sasja. Het won met liefst 40-25.

KRAS/Volendam staat momenteel op de achtste plek met zestien punten. De Volendammers hebben dit seizoen al zeven keer gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en verloren elf keer. Na het enerverende gelijkspel tegen Lions (25-25) en de winst op Merksem (26-33), gaan de oranjehemden er alles aan doen om de stijgende lijn vast te houden. Het wordt een bijzondere wedstrijd voor Léon van Schie, die vorig jaar de kleuren van Bocholt verdedigde.

De rentree van Maurits van Buren laat niet lang meer op zich wachten. Voor zaterdag is hij nog niet fit genoeg bevonden, maar in de komende weken bekijkt de technische en medische staf de mogelijkheden om hem langzaam weer speelminuten te laten maken. Diego Jacobs is nog wel afwezig vanwege een blessure, evenals Eduard Klyuyko. Igor Mrsulja is nog niet speelgerechtigd, maar de verwachting is dat dit niet lang meer duurt.

Let op: de wedstrijd wordt dus gespeeld om 20.00 uur en niet om de gebruikelijke tijd van 19.00 uur. Bekijk ook de huidige stand van zaken in de nacompetitie in de Eredivisie, die begin maart van start gaat.

Uiteraard is de wedstrijd ook te volgen via onze livestream.