Voorbeschouwing HV KRAS/Volendam – JSM/Hurry-Up

Voorbeschouwing HV KRAS/Volendam – JSM/Hurry-Up

dinsdag 21 maart 2017

Niet zaterdag-, maar donderdagavond speelt HV KRAS/Volendam tegen JSM/Hurry-Up. De Drentse ploeg speelt komende zaterdag in de kwartfinale van de Challenge Cup. In de vorige ontmoeting tussen deze twee teams liet HV KRAS/Volendam een puntje liggen. Destijds, bij de eerste wedstrijd van de nacompetitie uit in Zwartemeer, werd er met 27-27 gelijkgespeeld in de laatste seconde.

Reuzenstap naar kruisfinale

Eerder dit seizoen in het duel voor de BENE-League ging het Volendammers een stuk beter af. In Volendam werd toen met 31-14 gewonnen. Hurry-Up, dat onder leiding staat van voormalig Volendam-succescoach Martin Vlijm, staat momenteel op de tweede plaats in de kampioenspoule B. Zij hebben net zoals HV KRAS/Volendam vijf punten weten te halen uit de eerste drie wedstrijden van de nacompetitie. HV KRAS/Volendam staat momenteel op de eerste plek met een beter doelsaldo. Afgelopen zaterdag werd er thuis in de Opperdam een vrij makkelijke wedstrijd gespeeld tegen Oosting E&O. De Volendammers wisten met 40-26 te winnen. JSM/Hurry-Up hield de punten thuis tegen Targos Bevo, door te winnen met 32-28. Winnen de Volendammers donderdagavond, dan zet het een reuzenstap richting de kruisfinales. Ook de eerste plaats is in dat geval zeer stevig in handen.

Blessures

Maurits van Buren en Diego Jacobs zijn vanwege een blessure nog niet beschikbaar. De inzetbaarheid van Dennis Schellekens, die bekendmaakte ook volgend seizoen onder de Volendamse lat te staan, is nog onzeker.

Livestream

Noteer dus in je agenda de aangepaste datum en het ongebruikelijke tijdstip van 18.30 uur. Kun je donderdag niet aanwezig zijn, dan is er altijd nog de mogelijkheid om het duel te volgen via de livestream.