Voorbeschouwing HV KRAS/Volendam - Oosting E&O

Voorbeschouwing HV KRAS/Volendam - Oosting E&O

vrijdag 17 maart 2017

Zaterdagavond treft HV KRAS/Volendam een tegenstander die het dit seizoen nog niet is tegengekomen. Oosting E&O uit Emmen komt op bezoek in Volendam.

E&O staat momenteel op de laatste plaats in de kampioenspoule B. Het werd eerder dit seizoen kampioen in de Eredivisie en stroomde zodoende door naar de nacompetitie, waarin het samen met de teams uit de BENE-League en Eredivisionist Swift Arnhem mag strijden om de landstitel. Verleden week speelde E&O de Drentse derby tegen JMS/Hurry-Up en verloor deze met 20-27. Eerder verloor het kansloos van Targos Bevo.

KRAS/Volendam zet momenteel een goede reeks wedstrijden neer. Het is de laatste drie wedstrijden (inclusief BENE-League) ongeslagen, waarvan er twee gewonnen werden. Vorige week zaterdag werd er nog knap gewonnen bij Targos Bevo: 27-29. Daarmee heeft het de gedeelde koppositie in de kampioenspoule in handen. Afgelopen donderdag speelden de Volendammers nog voor de kwartfinale van de beker tegen OCI-Lions. Een duel die de ploeg van trainer Piotr Konitz kansloo met 35-24 verloor. Het wordt voor Jan Josef, Marco Woltersom en Léon van Schie een weerzien met hun oude club. 

Maurits van Buren en Diego Jacobs zijn vanwege een blessure nog niet beschikbaar. De inzetbaarheid van Dennis Schellekens, die eveneens ooit de kleuren van E&O heeft verdedigd, is nog onzeker. De wedstrijd van zaterdag, die begint om 19.00 uur, is tevens te volgen via onze livestream.