Voorbeschouwing HV KRAS/Volendam - Targos Bevo

Voorbeschouwing HV KRAS/Volendam - Targos Bevo

vrijdag 31 maart 2017

Zaterdag speelt KRAS/Volendam om 19 uur de laatste thuiswedstrijd van de nacompetitie tegen Targos Bevo HC. KRAS/Volendam liet verleden week donderdag punten liggen tegen de huidige koploper in de kampioenspoule JSM/Hurry-Up. Targos Bevo deed afgelopen week betere zaken tegen Oosting E&O met een nipte overwinning van 21-23. Hierdoor hebben de Limburgers weer de aansluiting gevonden met de bovenste twee in de nacompetitie. Winnen de Volendammers komende zaterdag, dan is het ticket voor de kruisfinales om de landstitel binnen!

Kruisfinales

JSM/Hurry-Up heeft momenteel negen punten (uit vijf wedstrijden) in de kampioenspoule B, KRAS/Volendam volgt met vijf punten en Targos Bevo met vier punten. De Volendammers kunnen nog eerste worden in de kampioenspoule B, wanneer JSM/Hurry-Up een keer verliest en de Volendammers twee keer winnen komen ze in punten gelijk en zal het doelsaldo de doorslag geven. Worden de Volendammers eerste in de poule, dan spelen zij 22 april een uitwedstrijd tegen de nummer twee van Poule A. Dat is op dit moment Fiqas/Aalsmeer. Eindigt KRAS/Volendam als tweede, dan speelt het op 22 april eerst thuis tegen de nummer één uit Poule A. Dat is momenteel OCI-Lions.

Eerder dit seizoen

Targos Bevo is dit seizoen de favoriete tegenstander van KRAS/Volendam. De teams troffen elkaar drie keer eerder en telkens wonnen de Volendammers. In de BENE-League werd thuis met 24-23 en in februari eindigde het duel in Panningen in een 25-33 overwinning voor de ploeg van Piotr Konitz. Ook in het uitduel voor de kampioenspoule werd de volle buit gepakt: 27-29.

Blessures

Maurits van Buren en Diego Jacobs zijn vanwege een blessure nog niet beschikbaar. De inzetbaarheid van Dennis Schellekens is nog onzeker. Léon van Schie liep tijdens de training deze week een pijnlijke enkel op, maar is naar alle waarschijnlijkheid fit genoeg om te spelen.

Livestream

De mannen kunnen alle steun gebruiken op weg naar het landskampioenschap. Ben je niet in staat om aanwezig te zijn bij de wedstrijd, dan is het duel te volgen via de livestream.