Voorbeschouwing kruisfinale FIQAS/Aalsmeer – HV KRAS/Volendam

Voorbeschouwing kruisfinale FIQAS/Aalsmeer – HV KRAS/Volendam

donderdag 20 april 2017

Aankomende zondag is het eindelijk zover: de eerste wedstrijd in de kruisfinale om het landskampioenschap. Een mooier affiche dan de derby tegen FIQAS/Aalsmeer is haast niet denkbaar. De Aalsmeerders ontvangen om 15.00 uur de Volendammers in sporthal de Bloemhof.

HV KRAS/Volendam leverde een knappe prestatie door eerste te worden in kampioenspoule B. De ploeg onder Piotr Konitz wist in de kampioenspoule B maar liefst 4x te winnen, speelde een keer gelijk en verloor één keer. In de laatste wedstrijd werd een fijn 23-35 overwinning geboekt op E&O. Door het verlies van Hurry Up eindigden de Volendammers als eerste in de poule.

FIQAS/Aalsmeer en KRAS/Volendam troffen elkaar eerder dit seizoen in de BENE-League. De eerste ontmoeting eindigde in een 29-21 overwinning voor FIQAS/Aalsmeer. Destijds hadden de Volendammers te kampen met veel blessureleed. De laatste ontmoeting tussen de twee was aan de Dijk en eindigde in een gelijkspel van 24-24. In de slotseconden sleepten de Aalsmeerders een puntje uit het vuur.

KRAS/Volendam beschikt, op de langer geblesseerde Maurits van Buren en Diego Jacobs na, over een fitte selectie. Dat betekent dat Dennis Schellekens voldoende hersteld is van zijn meniscusblessure.

Reserveer kaarten

Voor de wedstrijd van 23 april zijn geen kaarten meer te reserveren. Op de wedstrijddag zelf is er een mogelijkheid om entreekaarten te kopen. Hierbij is de kans aanwezig dat de wedstrijd uitverkocht raakt. Voor de thuiswedstrijd op zaterdag 29 april zijn nog wel kaarten te reserveren. Dit wordt zeer aangeraden. Stuur hiervoor een mailtje naar Betty Zwarthoed via kassa@handbalvolendam.nl. Vermeld hierin je naam, telefoonnummer en het aantal kaarten.

Livestream

Ben jij niet aanwezig bij de wedstrijd? Niet getreurd. De wedstrijd wordt uitgezonden via de livestream.

Laat oude tijden herleven, mannen! #Handbalmania!