Voorbeschouwing Merksem - HV KRAS/Volendam

Voorbeschouwing Merksem - HV KRAS/Volendam

donderdag 02 februari 2017

Na de sensationele wedstrijd tegen OCI-Lions van vorige week, waarin de Volendammers een achterstand van liefst 8-18 goedmaakte en met 25-25 gelijkspeelden, staat er voor de mannen van HV KRAS/Volendam aankomende zaterdag een uitwedstrijd op het programma. Zaterdag 4 februari nemen de Volendammers het om 20:30 uur op tegen Merksem. 

De BENE-League nadert met nog drie speelronden zijn ontknoping. De tegenstander van KRAS/Volendam staat momenteel elfde in de BENE-league. Daar waar de Volendammers nog steeds op de negende plaats staan. Merksem won drie van de negentien gespeelde wedstrijden, verloor er vijftien en speelde één keer gelijk. Het haalde daarmee zeven punten. Volendam wist er zes te winnen, verloor elf keer en speelde twee keer gelijk. Op doelsaldo houdt het Targos Bevo onder zich. 

In de eerdere ontmoeting tussen deze twee teams begin dit seizoen eindigde het in Volendam op een (33-21) winst voor HV KRAS/Volendam. Merksem wist hun vorige wedstrijd niet te winnen van KV Sasja HC en verloor met (29-26).

De Volendamse selectie is niet veel veranderd ten opzichte van de vorige wedstrijd. Léon van Schie zal weer meespelen. Eduard Klyuyko is nog steeds uitgeschakeld met een schouderblessure, evenals de geblesseerde Diego Jacobs. Maurits van Buren traint weer mee maar is nog niet in staat om de wedstrijden mee te doen. De nieuwe aanwinst Igor Mrsulja is nog niet speelgerechtigd.