Vriendenmaand: zo worden de opbrengsten besteed

Vriendenmaand: zo worden de opbrengsten besteed

zaterdag 04 februari 2017

Het bestuur van HV KRAS/Volendam voelt momenteel de behoefte om aan te geven dat de netto opbrengsten vanuit clubacties etc. worden aangewend voor de doelen, die bij aanvang van de acties worden aangegeven. De succesvolle Vriendenmaand-actie in het seizoen 2014-2015 had als doel het aanwerven van een extra bus voor het vervoer van coaches/trainers en spelers naar en van uitwedstrijden. Het duurde enige tijd voordat het busje werd aangeschaft en van reclame-uitingen werd voorzien, maar uiteindelijk kon het fraaie exemplaar worden getoond voordat de nieuwe Vriendenmaand zijn beslag kreeg. De bus heeft staan te pronken voor de ingang van de Opperdam!

De Vriendenmaand in het seizoen 2015-2016 werd gehouden met als doel geld te verzamelen voor een upgrading van onze kantine. De opbrengst werd in de financiële boeken opgenomen als ‘reservering kantine’. Dit houdt in dat een beroep op de reservering slechts is toegestaan bij aanwending van geld ten behoeve van een verbetering van de kantine. Om de reservering op een zo efficiënt en gewenst mogelijke manier uit te geven, wordt nog voor het nieuwe seizoen een kantinecommissie in het leven te roepen. De commissie zal bestaan uit een zo goed mogelijke afspiegeling van onze leden en vrijwilligers. Deze zal zich moeten gaan buigen over wenselijkheden, mogelijk- en onmogelijkheden voor en in de kantine.  Wanneer de commissie een door de deelnemers gedragen plan presenteert aan het bestuur zal een beslissing moeten worden genomen over de manier om het geld aan te wenden. Zo kunnen we ervoor zorgen dat iedereen zich kan vinden in de plannen om onze kantine als thuis te laten voelen: gezellig, vertrouwd en levendig. En dat met inbreng van de leden/vrijwilligers.

Wil jij meebeslissen over de vernieuwingen in de kantine? Of heb je geweldig idee? Stuur dan een mailtje naar manager@handbalvolendam.nl. Alle ideeën zijn welkom!