Walking handball: hoe werkt het eigenlijk?

Walking handball: hoe werkt het eigenlijk?

maandag 13 maart 2023

Elke woensdagochtend komen onze Oldstars samen in de Opperdam om van 9 tot 10 te handballen. Naderhand drinken zij in de kantine gezellig 'een koppie'. Maar wat is Walking handbal eigenlijk? En waarom is het zo belangrijk?

Sociale functie
“Walking handball zorgt er voor dat ouderen fit en mobiel blijven,” zegt Lars van den Broek die trainer was bij walking handball samen met Fiona Scherpenzeel. “Hoe minder ouderen bewegen, hoe kwetsbaarder zij worden in het dagelijks leven. Ook heeft het een grote sociale functie. Ouderen komen hier samen weer in contact met nieuwe mensen.”

Regels
Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen gewoon handbal en walking handbal? “Bij walking handbal is het verboden om te rennen en te springen. Het is voor senioren en het wordt op een kleiner veld gespeeld als bij gewoon handbal.” Buiten deze regels zijn er nog meer verschillen. “Er wordt met een kleinere bal gespeeld als bij handbal en we gebruiken maar een derde van het veld. Verder is het vier tegen vier waarbij de keeper mee gaat in de aanval.”

Ben of ken jij iemand die na al die jaren weer eens wilt handballen of heb je nog nooit gehandbald maar lijkt het je leuk om het eens te proberen op een interactieve, gezellige manier? Kom een keertje langs op woensdagochtend tussen 9 en 10 om te kijken of mee te doen. Of neem contact op met Fiona Scherpenzeel: f.scherpenzeel@handbalvolendam.nl