Wedstrijdverslag dames 1

woensdag 25 oktober 2023

De dames van Garage Kil Volendam mochten het dit weekend opnemen tegen de koploper in de eredivisie, namelijk VOC. Een sterke tegenstander die voor de dames uit Volendam helaas een maatje te groot was.

De dames uit Volendam begonnen sterk. De eerste 10 minuten van de wedstrijd liepen zij gelijk op wat leidde tot een stand van 4-4. Al snel kwam VOC hier overheen en zorgde voor een stand van 5-10 in het voordeel van VOC. Een slordige fase in de wedstrijd voor de dames van Volendam. Een aantal slordige fouten waarvan VOC profiteerden. Wel lieten de dames een aantal goede snelle aanvallen zien, maar dit was helaas niet genoeg om bij VOC te blijven. De dames van Garage Kil/Volendam gingen de rust in met een stand van 11-19.

Na de rust begonnen de dames van Volendam goed aan de tweede helft, met een iets andere opstelling vielen er meerdere doelpunten achter elkaar. Dit bracht de wedstrijd op 16-21, nog steeds in het voordeel van VOC. Toch ontstond er bij Volendam weer een kleine fase waarin zij weer verzwakten. Iets waar de dames aan moeten gaan werken, om de volgende wedstrijden wel weer te winnen. Hoewel de dames achterbleven op VOC bleven zij maximale inzet tonen wat ervoor zorgde dat zij de laatste fase van de tweede helft beter gingen spelen. Helaas bleef het verschil te groot. De wedstrijd eindigde met een stand van 28-33 in het voordeel van VOC.

Aankomend weekend mag Garage Kil/Volendam het opnemen tegen PSV, de ploeg uit Eindhoven. Zaterdag 28 oktober spelen zij om 21:00. Gaat het ze lukken om de twee punten mee naar huis te nemen?