Wedstrijdverslagen weekend 19 & 20 november

Wedstrijdverslagen weekend 19 & 20 november

woensdag 23 november 2016

Lees het handbalnieuws van het afgelopen weekend. 'Succesvol Sinterklaastoernooi voor de Mini’s', 'Prachtige wedstrijd tegen Najaden met winst voor D2', 'Dames 3 schiet te kort tegen Vrone', 'Meisjes B2 in tweede helft ten onder tegen Zeeburg'.

 

Succesvol Sinterklaastoernooi voor de Mini’s

Het was er weer ouderwets gezellig zaterdag in de Seinpaal. Ongeveer honderd kinderen speelden mee op het jaarlijkse mini-toernooi met een bezoek van Sinterklaas als afsluiter. 
KRAS/Volendam 1 opende de strijd tegen Westsite en hoewel Westsite veel sterker leek en heel snel op voorsprong kwam, gaf oranje het niet meteen op en bogen Aislyn Huibers 2x, Lennon Smit en Giovanni Karregat de achterstand om in een 4-3 voorsprong. Evert Smit, Carice v.h. Hull en Jip Tuijp streden voor elke meter waardoor de eerste partij werd gewonnen met 7-2 na nog treffers van Iris Haverkort en Lennon Smit 2x. Tegen Nea was KRAS/Volendam niet opgewassen en hier bleek maar weer dat het een wereld van verschil is als je zeven of negen jaar oud bent. Oranje werd compleet overlopen en pas in de slotfase konden Lennon Smit en Aislyn Huibers de eer redden. 14-2; heel snel vergeten. Tegen Havas was de pijp een beetje leeg en ook de spanning van de Sint speelden de oranjesterren parten. Jip Tuijp, Carice v.h. Hull, Evert Smit, Iris Haverkort en Giovanni Karregat gaven goed partij maar ondanks de kansen van Aislyn en Lennon kreeg KRAS/Volendam het balletje niet achter de keeper, eindstand 0-3. KRAS/Volendam 2 startte tegen Legmeervogels en het werd gelijk een echte wedstrijd. Anne Lansing, Dana Leeflang, Rob Zwarthoed, Nick Binken , Jari Kuijn en Keano Tol probeerden van alles maar alle ballen gingen dan wel naast of in de handen van de keeper. Legmeervogels wist wel 2x onze keeper te verrassen zodat de eindstand 0-2 werd. Ook tegen Havas was oranje niet opgewassen en alle inzet ten spijt, de bal wilde er niet in en dan ga je het niet winnen. Havas wist onze keepster wel te verassen waardoor ook de tweede wedstrijd werd verloren met 0-6. Tenslotte tegen Fiqas/Aalsmeer waren de 2 ploegen aan elkaar gewaagd en Nick Binken, Rob Zwarthoed, Anne Lansing en Keano Tol roken hun kansen. Aalsmeer pakte nog wel een voorsprong maar Jari Kuijn en Dana Leeflang redden de oranje eer met twee prachtige doelpunten waardoor de punten eerlijk werden verdeeld 2-2. Hierna kwam Sinterklaas in hoogsteigen persoon binnen met zijn zwarte Pieten en werd de dag afgesloten met een gezellig samenzijn met de Sint. KRAS/Volendam kan weer terugzien op een prachtige promotiedag voor het mini handbal. Hiervoor is een woord van dank op zijn plaats voor de evenementencommissie, Jan Kwakman, Theo Veerman, Lies Kwakman, alle scheidsrechters en Sportkoepel voor het beschikbaar stellen van de spel attributen. Zeker tot volgend jaar!

Prachtige wedstrijd tegen Najaden met winst voor D2

Een wedstrijd tegen een team van Najaden, dat voornamelijk uit jongens bestond. Maar inmiddels zijn de meisjes van de D2 wel wat gewend en staan hun mannetje.
 
De openingsscore was van Ellen Kras. Daarna lieten de dames zich even overlopen door Najaden en keken ze al snel tegen een achterstand van 1-3 aan maar Tamara Boots stond haar doel uitstekend te verdedigen en ook onze verdediging werd steeds fanatieker. Jenita Wagenaar maakte met een mooie schijnbeweging de 2-3. Najaden scoorde de 2-4 maar met een goede overhaal passeerde Cari Lansen haar man en scoorde een mooi doelpunt. Ook Lara Koning kreeg de smaak te pakken en we stonden weer gelijk; 4-4. Het afstandsschot van Cari Lansen bracht Volendam op een 5-4 voorsprong. Maar Najaden was ook snel en bracht Volendam weer op 5-6 achterstand. Weer een doelpunt van Lara en het was weer gelijk; 6-6. Een spannende wedstrijd met een ruststand van één puntje verschil (6-7). In de rust werd de dames op het hart gedrukt, dat Volendam met drie wissels speelde en de tegenstander niemand op de bank had zitten. Dat betekende dat er op conditie gewonnen kon worden. En met die kennis gingen de dames van Volendam het veld weer in. Na eerst nog op een 6-8 achterstand te zijn gekomen, scoorden Lara Koning door een goede pass van Marin Kaars. Ook Ellen Kras werd tot 2x goed aangespeeld door Marin en scoorde twee doelpunten achter elkaar. Tamara Boots speelde Marin een mooie break aan en zij scoorde de 10-8. Na twee doelpunten van Jenita Wagenaar (waaronder één strafworp) stond Volendam plotseling op 13-8. Demi Zwarthoed stond haar doel uitstekend te verdedigen, maar kon het negende doelpunt van Najaden niet voorkomen. Toen kwam er een doelpuntenregen voor Volendam; Marin en Cari met drie heel snelle breakouts, Nadine Veerman zag Diane Buijs op de break gaan, zij scoorde de 17-9. Ook Lily van Eck stond supersnel te verdedigen, waardoor Ellen Kras het laatste doelpunt kon scoren. Een prachtig resultaat met een stand van 18-10!

Dames 3 schiet te kort tegen Vrone

Met vaste keepster Heidi Wolff op doel startte de dames 3 van Volendam goed. 

Heidi stopte de eerste twee doelkansen van Vrone, terwijl Mandy Karregat de 0-1 op het scorebord zette. Maar de dames van Vrone liepen al snel uit. Heel even kon Valerie Scherpenzeel de voorsprong behouden, maar Vrone liep uit tot 7-2. Bij deze stand viel Valerie met een knieblessure uit. Marissa Muhren, Anne Schuitemaker en Mandy Karregat konden nog scoren. Maar door veel balverlies en een gebrek aan communicatie kon Vrone uitlopen tot 15-7. Tatjana Simoiu werd goed gevonden op de cirkel en scoorde de 15-8. Met negen punten verschil gingen de dames de rust in; 17-8. Mandy Karregat opende de score in de tweede helft 17-9. Heel even wisten we iets dichterbij te komen door een doelpunt van Tatjana. Karin Zwarthoed zette goed druk en kon Mandy goed lanceren, waardoor we weer een puntje dichterbij kwamen, maar Vrone wist met snelle aanvallen elke keer weer te scoren. Tatjana en Patricia van Empel scoorden driemaal en ook Anne Schuitemaker scoorde drie keer achter elkaar maar de achterstand werd maar niet ingehaald. Tatjana bracht de stand op tien punten verschil (28-18) en ondanks dat er keihard gewerkt werd lukte het maar niet om dichterbij te komen. Een mooi combinatie met Paula Jonk en Anne Schuitemaker resulteerde in een doelpunt voor Volendam; 29-18. Mandy, Tatjana en Anne wisten de bal nog achter de keepster te plaatsen, maar er werd helaas verloren met 32-22.

Meisjes B2 in tweede helft ten onder tegen Zeeburg

De meisjes van de B2 grossieren nog niet in punten, mede door de (te) hoge indeling werden alle voorafgaande wedstrijden verloren.
 
Zondag was Zeeburg de tegenstander en eigenlijk vanaf het begin leek het goed uit te pakken met de dames. Heel even nam Zeeburg een kleine voorsprong maar in het laatste kwartier van de eerste helft was KRAS/Volendam duidelijk de betere ploeg. Onder aanvoering van een goed op dreef zijnde keepster Anita Braspenning kropen de oranjesterren eerst langszij en kort voor de pauze zelfs voorbij Zeeburg zodat er gerust ging worden met een (nipte) 7-6 voorsprong. In de tweede helft leek er niets over van de strijdende dames en kon Zeeburg moeiteloos afstand nemen. Gelukkig stopte keepster Anita Braspenning meerdere malen een tegenbreak zodat de schade beperkt bleef tot een eindstand van 8-13. Helaas slechts één doelpuntje viel er te noteren voor oranje in de tweede helft. Dames, de schouders eronder en geloven in eigen kunnen, dan komen de punten zeker een keer onze kant op.