Wedstrijdverslagen weekend 29 & 30 oktober

maandag 07 november 2016

Lees hier de wedstrijdverslagen van de Jongens C2, Meisjes A1, D5, E2 en de Dames 3.

Jongens C2 wint overtuigend van We Have C1

Zondagmiddag vertrokken de jongens van de C2 richting Weesp. De uitwedstrijd tegen We Have stond op het programma.

HV KRAS/Volendam kwam goed uit de startblokken en nam al heel snel een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Dave de Waal. We Have mocht nog even de 1-1 maken en hierna liepen de jongens van HV KRAS/Volendam heel snel uit naar een 1-7 voorsprong. De doelpunten werden gescoord door Daniël Kant 2x, Jurre van Eijk 2x, Michael Koning 1x en Sem Boers 1x. KRAS/Volendam speelde goed samen en had een paar mooie aanvallen waardoor zij zover uit konden lopen. We Have kreeg een penalty en benutte deze; 2-7. Jonah Steur scoorde de 2-8 doordat hij zijn verdediger volledig op het verkeerde been zette. We Have kreeg weer een penalty, waardoor de stand 3-8 werd en de thuisploeg scoorde ook nog de 4-8. Volendam liet de tegenpartij niet dichterbij komen. Nog voor de rust scoorden Jurre van Eijk en Dave de Waal ieder nog 2x en Sem Boers en Nico Kwakman eenmaal, waardoor de jongens gingen rusten met een 8-14 voorsprong. Bij de stand 6-11 stopte keeper Nick Joor een penalty. Na de rust bleven de jongens lekker door handballen. De tegenpartij werd een ietwat onsportiever waardoor er wat jongens het veld voor twee minuten mochten verlaten. KRAS/Volendam ging lekker door met scoren en de voorsprong werd vergroot naar 11-26 door doelpunten gescoord door Sem Boers 4x (2 penalty's), Daniël Kant 3x, Dave de Waal 2x, Michael Koning 2x (één penalty) en Nico Kwakman 1x. De verdediging van KRAS/ Volendam stond als een huis. Voor We Have was er geen doorkomen aan. Keeper Nick Joor had een paar geweldige reddingen waardoor de overwinning niet meer in gevaar zou komen. De eindstand werd 13-28 voor KRAS/Volendam. De laatste twee doelpunten werden gescoord door Daniël Kant en Nico Kwakman. Een speler van We Have moest de wedstrijd voortijdig verlaten omdat hij een rode kaart kreeg voor 3x twee minuten. Het was een heel leuke wedstrijd waarbij de jongens goed samengespeeld hebben en een paar hele mooie doelpunten hebben gescoord!

Verdiende overwinning meisjes E 2 op Lotus

Tegenstander Lotus had een ploeg waar ook een aantal jongens in zaten. Dus daar worden meisjes toch wel zenuwachtig van. Dat deze angst ongegrond was, was meteen duidelijk! De score werd geopend door Nyla Loch en Roos Haverkort zorgde met twee doelpunten dat het al snel 3-0 was. Lotus mocht wat terug doen middels een doelpunt maar dit was vooralsnog het enige wat zij terug konden doen. Fay Kes was wederom goed op dreef in het doel en alles wat op haar af kwam was voor haar geen probleem. Over wie vandaag de sterkste was liet Volendam geen twijfel bestaan en door doelpunten van Jennie Kemper, Roos Haverkort en vier van Joëlle de Does was het al snel 9-2. Een paar mooie assists van onder andere Esmee Machielsen en Anne Steur zorgde er voor dat de doelpunten bleven vallen, Nadine, Nyla, Joëlle en Jennie wisten hier wel raad mee en de ruststand was dan ook 13-2.

In de tweede helft lieten wij de tegenstander met een veldspeler meer spelen. Lotus had een andere keepster, die het een stuk beter deed, en Fay werd ook afgelost. Het werd dan ook een stukje lastiger in de tweede helft. Doelpunten vielen er niet veel meer en verdedigend moest er hard gewerkt worden in ondertal. Er werd voor elkaar gewerkt en Anne Steur onderschepte menig aanval zodat  Lotus niet aan scoren toe kwam. Gelukkig vond Volendam nog wel een paar keer een gaatje en dat resulteerde in een heel mooie 17-3 overwinning. De uitslag doet vermoeden dat het een makkie was, maar de tweede helft was het gewoon hard werken en dat ging super goed als team!

Dames 3 is HSV te snel af

In een prachtig nieuwe outfit moesten de Dames 3 zondag tegen HSV. De score werd geopend door Valerie Scherpenzeel. Met een snelle beweging scoorde zij de 1-0 voor Volendam. Maar daar had HSV direct een antwoord op; 1-1. Een break-out van Marissa Mühren zorgde voor de 2-1. Gevolgd door een doelpunt van Anne Schuitemaker; 3-1. Onze verdediging stond sterk en Paula Jonk veroverde de bal gevolgd door een snel opgezette aanval werd Yalou de Boer goed gevonden op de cirkel en maakte 4-1. We bleven goed werken en kijken naar elkaar en ja hoor daar was de 5-1 van Valerie. Onze verdediging stond als een blok, wat een strafworp opleverde voor HSV en de 5-2. En weer was het HSV die de bal in het netje plaatste; 5-3. Er werd goed drukgezet, waardoor Marissa de 6-3 op het scorebord kon zetten. Heel even hadden we balverlies in de aanval, waardoor HSV twee keer achter elkaar kon scoren en de stand op slechts 1 punt verschil zette. Maar drie break-outs werden goed aangespeeld en Valerie bracht de stand weer op 9-5. Door balverlies kon HSV weer drie keer scoren en was de marge met 9-8 alweer heel klein. Het bleef spannend… Maar de keeper van HSV was kansloos tegen de schoten van Mandy Karregat en Valerie en daardoor was het verschil weer drie punten; 11-8. Een tegendoelpuntje, gevolgd door een treffer van Valerie. Marissa zette een prima sper voor Mandy en daar was de 13-9. Mooi opgezette aanvallen werden afgerond door Karin Zwarthoeden Marissa. Ook HSV wist onze prima keepende Anja nog drie keer te passeren, wat een ruststand opleverde van 15-12.

De tweede helft gaf een ander beeld van Volendam. Door snelle break-outs, goed opgezette aanvallen en een rustig, maar keihard werkende verdediging kon HSV het doel slecht vinden. Onze hoeken liepen break-outs en vanuit het  midden werd er direct drukgezet op de verdediging van HSV. Twee break-outs van Valerie. Er werd goed druk gezet en Patricia van Empel scoorde vanaf de hoek tweemaal. Hierdoor stonden onze oranjedames 19-14 voor. Heel even kon HSV de achterstand weer wegwerken naar 19-17. Maar de laatste 12 minuten waren voor Volendam: maar liefst negen breakouts werden afgerond door Valerie (3x), Yalou (2x), Patricia (2x), Mandy en Marissa. Eindstand: 28-18. Een snelle en leuke wedstrijd, onder leiding van een goed fluitende scheidsrechter!

Meisjes A1/Kees Tol Glas-Verf&behang geven alles tegen ZAP, maar verliest

De Meisjes A1 speelden zondagmiddag tegen ZAP A1. Er werd afgelopen weekend als een echt team samengespeeld en gewerkt. Ondanks de 3-0 achterstand bleven de meiden positief en hielpen elkaar in de verdediging. In de aanval werden op de cirkel prachtige sperren gezet door Frances Schilder, zodat er wat gaatjes voor ons vielen op de cirkel. Helaas kwam onze enige score uit een penalty bij de 3-1. Daarna kwamen wij wat beter in de wedstrijd, verdedigden heel erg goed, zodat Stephanie van Empel veel ballen kon stoppen en de 5-1 achterstand weggewerkt kon worden tot een gelijke stand van 5-5. Daarbij kregen Nina Groote, Kaneesha Bosch en Frances Schilder wel een gele kaart. ZAP liet dit niet op zich zitten, zodat zij weer de voorsprong van 7-5 pakten. Onze meiden werkten vandaag echt keihard, en kwamen dan ook weer terug tot 7-7. Net voor rust wist ZAP ons doel nog een keer te vinden, zodat wij met een nipte achterstand van 8-7 de rust in gingen.

Na de rust werd er nog beter verdedigd, zodat de doelpunten over en weer vielen tot de stand van 9-9. Daarna keerden de scheidsrechters zich om een of ander reden tegen ons, zodat zowel Anouk Tuijp als July Kemper een tweeminutenstraf kregen en wij nog maar met vier meiden in het veld stonden. Hier maakte ZAP gretig gebruik van, zodat zij konden uitlopen nar de stand van 13-9 en de kans op een overwinning wel veel kleiner werd. Emma Steur wist daarna nog wel te voorkomen dat ZAP scoorde uit een penalty en stopte daarna ook nog een break, maar Kaneesha Bosch kreeg vervolgens weer een tweeminutenstraf en daardoor konden we niet voorkomen dat ZAP uitliep naar de stand van 19-11. Onze meiden bleven gelukkig wel hun eigen spel spelen en wisten nog wel het een en ander terug te doen, zodat de eindstand uiteindelijk 23-17 in het voordeel van ZAP werd.

Meisjes D5 wint ruim van Niedorp D2

Met de Halloween party van de avond ervoor nog in de benen moest de D5 zaterdag om 11.00 uur op eigen grond spelen tegen de meiden van Niedorp D2. Zoals gebruikelijk bij de D5 moest de stoomtrein even op gang komen, want binnen een minuut stond Niedorp met 0-1 voor. Als de D5 echter op gang komt, dan gaat het ook echt snel. Danielle liet de keeper van Niedorp twee keer achter elkaar de bal uit het net vissen, Manon nam de 3-1 voor haar rekening en Kim de 4-1. Na een lange aanval wist Niedorp er 4-2 van te maken. De verdediging van de D5 liet zich niet onbetuigd en probeerde keeper Shanty zoveel als mogelijk uit de wind te houden. De koelbloedigheid van de avond ervoor tijdens de Halloween-perikelen werd doorgezet door de uitstekend verdedigende Santi, Sas en Kelly. Met name Kelly wist tot grote frustratie van Niedorp telkens weer hun aanval te onderbreken. Nadat Danielle 5-2 maakte, lukte het Ellen met een mooi sprongschot 6-2 te scoren. Spring in het veld Kim tekende voor de 7-2. Nadat Danielle de 8-3 had gescoord, kreeg Kim tijdens de laatste aanval voor de rust een duwtje in haar rug waardoor ze behoorlijk hard terecht kwam. De D5 ging de rust in met 8-3 op het scorebord en met voorlopig een speler minder. De D5 begon toch goed aan de tweede helft. Danielle gooide de 9-3 achter de keeper en kort daarna Shanty de 10-3 na een mooie terugspeelbal door Kelly. Niedorp liet het er niet bij zitten en maakte binnen vijf minuten drie doelpunten: 10-6. Manon greep in en maakte een mooi doelpunt van ver af (11-6). Het lukte Niedorp vervolgens nog een keer de bal achter de uitstekend keepende Ellen Bootsman te krijgen (11-7). Nadat de keeper van Niedorp een bal van Shanty wist te stoppen, was Manon er als de kippen bij om de bal alsnog in het doel te gooien (12-7). Inmiddels was de stand na nog twee doelpunten van Danielle en eentje van Niedorp 14-8. Kim maakte in de twaalfde minuut haar rentree en scoorde vliegensvlug de 15-8. Op dat moment dacht het publiek dat de strijd was gestreden, maar Anouk dacht er anders over. Shanty speelde de bal mooi aan op Anouk, die kon scoren vanaf de cirkel. Dit kunstje kende Manon blijkbaar ook want ook zij speelde Anouk aan op de cirkel waarna de stand op 17-8 stond. Na dit zo eens te hebben aangezien deden Kim en Kelly exact hetzelfde: Kelly scoorde 18-8. Niedorp wist op het einde nog een keer de verdediging van de D5 uit te spelen en te scoren (18-9). Kim had echter nog iets in te halen en scoorde nog twee doelpunten, waarvan het tweede de laatste tien seconden van de wedstrijd. Eindstand 20-9.