Weer twee punten voor de D4

woensdag 09 maart 2022

Na helaas twee weken geen competitie te hebben gespeeld mochten de dames van de D4 zaterdag aantreden tegen Victoria O. Een tegenstander, die fysiek groter is dan Volendam. De oranje dames hadden in de eerste helft best moeite met de grote tegenstander. De verdediging was niet opgewassen tegen de snelle en harde schoten van Victoria O. De eerste helft ging dan ook gelijk op. De dames zaten duidelijk niet meer in hun wedstrijdritme, maar wisten door hun vechtlust toch steeds redelijk dicht bij de stand van Victoria O te komen. Met 1 puntje verschil floot Marnix voor het rustsignaal.

In de rust werd de dames een hart onder de riem gestoken. Volendam is dan wel kleiner, maar hoefden zeker niet onder te doen voor hun tegenstander. De tweede helft liep beter. Door het fanatieke verdedigen werden er drie strafworpen gegeven aan de tegenstander. Maar keepster Sophie stopte ze allemaal. Dat gaf de meiden weer moed in de aanval. Mooie doelpunten vanaf bijna alle posities, hoek, cirkel en opbouw waren er in de tweede helft te zien. Het was geen perfecte wedstrijd, maar door hard werken voor en met elkaar wisten de dames de twee punten toch in Volendam te houden. Eindstand: 15-10.