Winst in Leeuwarden voor Cafetaria Arnold Dames 1

maandag 14 november 2016

Zaterdagavond stond voor Cafetaria Arnold Dames 1 de wedstrijd tegen Cometas in Leeuwarden op het programma. Er werd begonnen met een offensieve dekking. De dames moesten hier even aan wennen, maar al snel pakte dit goed uit en werd het de tegenstander lastig gemaakt om te scoren. De eerste tien minuten liep het nog redelijk gelijk op, maar in het tweede deel van de eerste helft begon het echt te draaien en liepen de dames uit naar een 12-19 voorsprong in de rust. Naast veel doelpunten van de schutters, werden ook de kansen vanaf de hoeken door Deniece Feijen en Evita Silven goed benut en ook Mandy Kwakman speelde een goede wedstrijd. Na rust werd het spel wat rommeliger en werd de voorsprong onnodig kleiner gemaakt. Teveel open kansen werden gemist waardoor Cometas terug kon komen tot een verschil van vier doelpunten. Keepster Stephanie Tuijp hielp het team goed op de been en tegen het einde van de wedstrijd kon de voorsprong weer wat worden uitgebouwd. Sabrina Van der Mast en Alyssa Alings zorgden in de laatste minuut voor een stijlvolle afsluiting van de wedstrijd door met een vlieger af te ronden. Eindstand 24-31.

HV KRAS/Volendam - Cometas: 31-24 (12-19)

Scores HV KRAS/Volendam: Kelly de Haan, Stephanie Tuijp, Alyssa Alings 10, Sabrina Van der Mast 4, Priscilla Bergman 4, Deniece Feijen 3, Cathy Groote 3, Fiona Scherpenzeel 2, Evita Silven 2, Mandy Kwakman 2, Renate Veerman 1, Carina Zwarthoed, Daniela Spruijt.