Winst voor Jong KRAS/Volendam, verlies voor KRAS/Volendam en Garage Kil/Volendam

donderdag 14 september 2023

Terwijl alle Volendammers dit weekend bezig waren met de kermis ging de handbal gewoon door. Zaterdag speelden alle drie de TOP-teams een uitwedstrijd. KRAS/Volendam heren 1 nam het in België op tegen Sporting Pelt. Helaas lukte het de heren niet om de punten terug naar huis te nemen. Hetzelfde geldt voor de dames van Garage Kil/Volendam. De dames namen het op tegen Westfriesland SEW. Jong KRAS/Volendam bemachtigde daarentegen de eerste punten van het seizoen. Zij wisten te winnen van PSV Handbal. Met de punten in de tas keerden ze terug naar Volendam.

Na de winst van vorige week was KRAS/Volendam gebrand om dit vol te houden. Volendam begon goed aan de wedstrijd en wist tot de 14e minuut een voorsprong te behouden. Tot en met de rust ging het redelijk gelijk op. De heren gingen rusten met een stand van 15-12 in het voordeel van Sporting Pelt. Na acht minuten spelen in de tweede helft was de stand weer gelijk door een doelpunt van Stefan van Gils en stond het 17-17. De heren bleven strijden tot de laatste minuten. De teams waren aan elkaar gewaagd: 21-21, 22-21, 22-22, 23-22, etc. Tot 5 minuten voor het einde. Na de 27-27 liep Pelt uit en lukte het Volendam niet om Sporting Pelt bij te houden. Eindstand 33-30. Topscorer van de wedstrijd was onze Ephrahim Jerry met maar liefst 12 doelpunten.

De dames van Garage Kil/Volendam hadden een Noord-Hollandse derby tegen de ploeg van West-Friesland SEW. De dames hadden een moeizame start wat leidde tot een stand van 6-1 op het scorebord na 10 minuten in de eerste helft. De dekking stond niet goed waardoor SEW gemakkelijk tot scoren kwam. Ondanks een aantal goede reddingen van Femke Reus, kwam de ploeg uit Volendam niet dichterbij SEW dan een score van 10-6. Vanaf dat moment liep SEW verder uit. De dames kwamen moeizaam tot scoren, waardoor er de rust in werd gegaan met een stand van 20-10. In de tweede helft zette SEW hun snelle spel voort. Volendam miste daarentegen veel kansen. De dames kregen het niet voor elkaar om het gat te dichten en verloren met een stand van 35-22.

Voor Jong KRAS/Volendam begon de wedstrijd erg positief. Met de openingstreffer van Twan Klompé schoten de heren uit het startschot. De heren waren gebrand om de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Cirkelspeler Roy Loch: “De dekking stond deze week erg goed. Het was een fijne wedstrijd om in te spelen. In de aanval ging de bal lekker rond en aanvallen werden goed uitgespeeld. Met veel nieuwe spelers zijn we toch wel echt een goed team aan het worden, en spelen we goed op elkaar in. Ik ben blij dat we deze wedstrijd hebben gewonnen, dat was ook erg goed voor de teamspirit.”

Aankomend weekend spelen alle drie de teams thuis. KRAS/Volendam heren 1 neemt het zaterdag om 19:00 op tegen KTSV Eupen. Eupen won dit weekend van LvanRaak Milieu/Handbal Houten. Dat maakt dat Volendam gelijk aan Eupen staat in de competitie. Garage Kil/Volendam speelt aansluitend om 21:00 tegen HV Quintus. Quintus heeft de voorgaande wedstrijden gewonnen en staat met 4 punten op een gedeelde eerste plek in de competitie. Volendam staat momenteel elfde. Op zondag neemt Jong KRAS/Volendam het om 14:00 op tegen Feyenoord Handbal HS1. Feyenoord heeft net als Jong Volendam 1 wedstrijd verloren en 1 wedstrijd gewonnen.

Er staan leuke, spannende wedstrijden op het programma dit weekend en onze teams hebben alle steun hard nodig om te punten thuis te houden!