Zevental kan debuut bekronen met Supercup

Zevental kan debuut bekronen met Supercup

vrijdag 23 augustus 2019

De eerste prijs van het nieuwe seizoen ligt voor het grijpen. Bekerwinnaar KRAS/Volendam en landskampioen Green Park Aalsmeer spelen aanstaande zondag om 16:00 uur in sporthal The Dome in Houten om de Supercup.

De voorbereiding van KRAS/Volendam ging op 5 augustus al van start. Na een week trainen trok de ploeg van trainer Hans van Dijk naar Handbal Tongeren voor een trial met de thuisploeg en Sasja HC. De Volendammers klopten Sasja met 27-31, maar verloren nipt met 31-30 van Tongeren.

De volgende stap in de voorbereiding zette KRAS/Volendam in Portugal. Hier werkten de oranjehemden een serie oefenwedstrijden af tegen teams uit het Zuid-Europese land. De trainingsstage stond vooral in het teken van fit worden, veel rouleren en het creëren van automatismen in het grotendeels vernieuwde team. Van AA Avanca (17-27), FC Gaia (30-37), Boavista (29-31) en Balonmano Nava (24-33) werd er dan ook verloren. Wel werd het tweede team van FC Porto overtuigend opzij gezet: 38-19.

Champions League-winnaar
Afgelopen woensdag kende KRAS/Volendam de laatste, loodzware test van de voorbereiding. In sporthal Opperdam ontving de ploeg voormalig Champions League-winnaar PGE VIVE Kielce. De door de wol geverfde Polen waren fysiek sterker en geslepener, maar konden in de eerste helft nog geen afstand nemen van de thuisploeg. Pas in de tweede helft werden de verwachte verhoudingen op het scorebord zichtbaar: 15-35.

Afgelopen seizoen van Aalsmeer
Green Park Aalsmeer werd het afgelopen seizoen ten koste van KRAS/Volendam de kampioen van Nederland. De ploeg van trainer Bert Bouwer won in de Best of Three tweemaal op rij. In sporthal De Bloemhof werd het 24-23, waarna er op Volendamse bodem met 23-26 werd gewonnen.

In de BENE-League bereikten de Aalsmeerders met een vierde plaats de Final4 van de grensoverschrijdende competitie. Hier verloor de ploeg beide wedstrijden. Tegen latere kampioen Achilles Bocholt werd het 35-28, waarna ook OCI-Lions te sterk bleek in de strijd om de derde plaats: 22-28.

Winst in thuisduels
KRAS/Volendam won in competitieverband twee keer van de Noord-Hollanders. Beide duels waren in het eigen sporthal Opperdam. In de BENE-League werd het 19-18, waarna het in de nacompetitie van de Eredivisie eindigde in 24-21.

De uitwedstrijden gingen in beide competities verloren. In de BENE-League had KRAS/Volendam een totale off-day bij de 35-26 nederlaag, waarna het in de nacompetitie ook niet goed voor de dag kwam: 31-24.

Gewonnen bekerfinale
KRAS/Volendam legde in het Topsportcentrum Almere beslag op de landelijke beker. De Volendammers waren in een zinderend handbalgevecht met 30-31 te sterk voor OCI-Lions.

Transfers
Aan beide kanten zijn er veel nieuwe gezichten ten opzichte van de vorige ontmoetingen in de Best of Three om de landstitel. Bij KRAS/Volendam dragen Collin de Vette, Robin Nagtegaal, Jort Neuteboom, Erik Blaauw, Jeroen Roefs en Ognjen Lekovic inmiddels het oranje tenue. Marnix Roos, Jaap Beemsterboer, Igor Mrsulja en Zarko Curic maakten een transfer naar het buitenland. Léon van Schie, Geert Hinskens en Marc Kok hingen de handbalschoenen in de wilgen.

Ook in de bloemstad is de samenstelling veranderd. Zo trok Aalsmeer René de Knegt, Bart Mik (beiden Hurry-Up), Pepijn Michielsen, Donny Vink (beiden Hellas), Niels de Jonge en Max de Maat (beide Quintus) aan. Daar tegenover staat dat Remco van Dam, Robin Boomhouwer en Quinten Ouderland de club achter zich lieten. 

Debuut
Het zestal nieuwe gezichten bij KRAS/Volendam kunnen komende zondag hun officiële debuut maken voor KRAS/Volendam. Ook voor trainer Van Dijk, die dit seizoen het roer overneemt van Peter Portengen, is dit zijn vuurdoop bij de Volendammers. Zij kunnen allen hun eerste wedstrijd in het oranje direct bekronen met een eerste prijs. 

Onderling in Supercup
KRAS/Volendam en Aalsmeer troffen elkaar vier keer eerder in de strijd om de Supercup. Alle wedstrijden werden gewonnen door de ploeg in het oranje. Aanstaande zondag wacht de vijfde editie van dit onderlinge duel om de traditionele eerste prijs van het seizoen. De ploegen betreden om 16:00 uur de zaal van sporthal The Dome in Houten.

Kaartverkoop
De kaartverkoop van de Supercup verloopt via de officiële website van dit evenement. De onderstaande toegangsprijzen worden gehanteerd.

  • Dagkaart jeugd tot en met 16 jaar: €7,50
  • Dagkaart volwassenen: €9,-
  • Kaart voor zowel 24 als 25 augustus - jeugd tot en met 16 jaar: €11,-
  • Kaart voor zowel 24 als 25 augustus - volwassenen: €16,-

Klik hier om kaarten te bestellen!

Foto: Edwin Luppens