Zeventien jarige Clyde Marengo tekent bij HV KRAS/Volendam

Zeventien jarige Clyde Marengo tekent bij HV KRAS/Volendam

donderdag 04 mei 2023

Clyde Marengo, een zeventienjarige linkeropbouw, komt naar Volendam om de volgende stap in zijn carrière te zetten. Met zijn talent en inzet zal hij starten in het tweede heren team en zich langzaam maar zeker omhoog werken naar het eerste team. 

Clyde: “Ik ben erg blij dat ik dat ik mij volgend seizoen bij HV KRAS/Volendam mag aansluiten. Ik ben 17 jaar oud en speel al sinds mijn vierde bij DWS. Op mijn veertiende heb ik mijn debuut gemaakt in het eerste team. Hier heb ik de afgelopen jaren veel geleerd, maar ik ben klaar voor de volgende stap. Om een meer complete speler te worden, wil ik me vooral richten op het worden van een leider, wat ik bij mijn huidige club DWS al aan het ontwikkelen ben. Deze ontwikkeling wil ik graag doorzetten bij Volendam. Ook wil ik graag beter worden in het 1 tegen 1- spel. Maar niet alleen als speler, ook als mens wil ik me graag verder ontwikkelen.

Het niveau bij Volendam ligt hoger dan ik gewend ben, maar ik vind dat juist leuk. Ik ken Jordy Baijens van vroeger en Evan de Lange en Thimo Axt van Papendal, maar verder ken ik nog niemand. Ik kijk er naar uit om de andere jongens en meiden te leren kennen.

Ik ga door de weeks ook naar Papendal. Het plan is om mee te trainen met het eerste team wanneer ik niet op Papendal ben en te spelen met het eerste of tweede team als ik in Volendam ben. Als ik weinig speel met het eerste team, dan ga ik mee met het tweede team om toch minuten te maken. Dit is een beetje zoals Thimo Axt dat ook heeft gedaan dit seizoen.

Naast Volendam had ik meerdere andere opties, ik heb voor Volendam gekozen vanwege de Eredivisie en de Bene League, en omdat ik nog nooit in de Eredivisie heb gespeeld. Ik kijk er naar uit me hier te ontwikkelen. Ik hoop dat ik uiteindelijk mee mag spelen in belangrijke wedstrijden. Ik heb al een aantal keer hier naar wedstrijden gekeken en het viel mij op dat de sfeer er altijd is. Of het nu een belangrijke wedstrijd is of niet. Ik kijk er dan ook naar uit om hier aan mee te doen en te spelen”.

Coach Geert Hinskens namens de club: “We zijn blij dat een talent als Clyde de keuze maakt voor de plannen van Volendam. Door op een hoger niveau te kunnen trainen en spelen, hopen we dat Clyde zich op den duur gaat ontwikkelen tot een vaste waarde voor Volendam”.