Jongens A1 boekt royale zege op OCI-Lions

maandag 28 oktober 2019

Voor Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 stond zaterdag de wedstrijd tegen OCI-Lions op het programma. De ziekenboeg van de A heren is momenteel overvol dus er stonden meer B spelers dan A spelers op het veld. Gelukkig is Bjorn van Boxtel herstellende en kon hij in ieder geval een paar minuten spelen. Lars van Driel, Joel Klouwer, Mike Visser en Jurre van Eijk moesten de wedstrijd vanaf de tribune volgen. Beterschap mannen, we hopen dat jullie snel weer bij het team aan kunnen sluiten!

Zwarthoed Schilders Volendam begon voortvarend aan de wedstrijd, het tempo lag hoog, er werden veel break outs gelopen en na 10 minuten stond er een comfortabele 7-1 voorsprong voor de Volendammers op het score bord. Nou hebben de heren A1 meestal een opstart periode nodig in de wedstrijd en komen ze vaak eerst op achterstand. Omgaan met de luxe positie van een grote voorsprong bleek lastig. De jongens wilden opeens allemaal individueel het verschil groter maken en vergaten dat handbal bovenal een teamsport is. Daarnaast werden de verdedigende taken niet meer zo scherp uitgevoerd dus kreeg OCI Lions de kans om terug in de wedstrijd te komen tot een stand van 11-10. Tijd voor een time-out van coach Terry Coesel om zodoende de scherpte, snelheid en teamgedachte weer wat terug te brengen bij de spelers. Een effectieve time-out want hierna liep Volendam weer uit naar een 19-13 ruststand.

In de 2e helft is de voorsprong niet meer in gevaar geweest en liep Volendam langzaam maar zeker verder uit. Om de Volendammers toch te proberen af te stoppen trokken de mannen van OCI Lions soms letterlijk aan de noodrem. Dit resulteerde in drie rode kaarten en er werd door het arbitrale duo zelfs een blauwe kaart getrokken.

Coach Terry besloot om zijn A jeugd spelers in het laatste deel van de wedstrijd te sparen en de jongens B mochten de wedstrijd afmaken. Dit deden ze prima waarbij deze keer de prestatie van Collin Veerman zeker vermeldenswaard is! Met zeven doelpunten leverde hij een belangrijke bijdrage aan de overwinning van 41-30. 41 x scoren was absoluut een prima prestatie. Dertig tegen doelpunten waren er wat teveel. Geconcentreerd blijven verdedigen blijkt moeilijk in dergelijke wedstrijden.

Al met al een zeer overtuigende overwinning waarbij de B’s hebben laten zien makkelijk aan te kunnen sluiten bij de A heren!

Volgende week spelen de heren van Zwarthoed Schilders Volendam in de Opperdam om 19:30 uur tegen RED-RAG/Tachos.