Bloedstollende laatste minuut eindigt in gelijkspel voor Volendamse handbaldames

maandag 28 september 2020

Afgelopen zaterdag trof het eerste damesteam Garage Kil/Volendam de club SEW uit Nibbixwoud voor het derde duel in de Eredivisie. SEW had, net als onze dames, uit twee wedstrijden twee punten weten te bemachtigen. Punten pakken was daarom extra belangrijk. Een zorg voor onze dames was de vraag of de doelpuntenmaakster Pien van der Geest mee zou doen met deze wedstrijd, in verband met een mogelijke coronabesmetting. Gelukkig kreeg zij op tijd te horen dat ze negatief getest was en kon toch meespelen.

Volendam begon de wedstrijd sterk en kwam al snel op een 6-2 voorsprong. Dit zorgde voor de nodige spanning bij SEW. Deze spanning zetten zij echter om in actie en ze begonnen hun inhaalslag. Daarop gingen de teams de gehele eerste helft gelijk op. Dit resulteerde in een ruststand van 14-14. De wedstrijd vervolgde op dezelfde manier, waarbij beide teams op voorsprong en achterstand kwamen. Toch wist Volendam uit te lopen na enkele belangrijke treffers van opbouwers Sabrina van der Mast, Pien van der Geest en Zion Krullaars. Met een stand van 21-16 leek de wedstrijd beslist in het voordeel van de thuisploeg. De Volendamse hoofdmacht kon daarna echter weinig grip krijgen op de cirkelspeelster van SEW en zag veel doelpunten vanaf de 6-meterlijn het net raken. Hierdoor kon SEW terugkomen tot 21-21.

Met nog één minuut op de klok, een stand van 27-27 en een bom adrenaline in hun lijven leidden de Volendamse dames de eindaanval in. Ze wisten de aanval uit te spelen met een schot op doel van Jill Meijer. Helaas raakte de bal een fractie te laat het net waardoor het doelpunt werd afgekeurd en de wedstrijd eindigde in een bloedstollend gelijkspel van 27-27. Coach Mark Ortega: “De hele wedstrijd hebben we de kans gehad om te winnen. Ik ga alle positieve punten eruit halen en de twee vrije weken die eraan komen gebruiken om ons een efficiënter team te maken. In de laatste minuut hebben we de rust in het spel weten te bewaren die ons in de toekomst zal helpen winst te behalen in deze situaties.” Volgende week spelen de dames geen wedstrijd waardoor ze zich goed kunnen voorbereiden op de volgende match die gespeeld wordt op zaterdag 10 oktober om 19:30 uur bij PCA/Kwiek in Raalte.