Garage Kil/Volendam boekt ruime overwinning op DSS

maandag 11 maart 2019

Met nog twee wedstrijden te gaan in de reguliere competitie staat Garage Kil/Volendam nog altijd op de derde plaats. In aanloop naar de nacompetitie is het zaak om de laatste puntjes op de i te zetten. Directe concurrent PCA/Kwiek staat met twee punten minder op een vierde plaats. Om het seizoen goed af te sluiten is het dan ook noodzakelijk om de laatste twee wedstrijden te winnen om de eigen positie te handhaven.

De tegenstander was zaterdagavond DSS uit Heemskerk, dat op een achtste plaats staat. De thuiswedstrijd werd met acht punten verschil gewonnen maar een uitwedstrijd kan weer heel anders verlopen, wat al vaker is gebleken in deze competitie.

In de eerste helft kreeg Volendam de dekking moeilijk op orde, maar werden de eigen aanvallen bij vlagen wel mooi afgerond. Doordat de dekking nog niet goed stond, kon DSS toch aardig bijblijven. De ruststand was met zes punten verschil echter toch in het voordeel van Volendam. De tweede helft was het Volendam dat relatief eenvoudig steeds verder wegliep bij DSS. Na zestig minuten spelen stond er dan ook een stand van 26-35 op het bord en waren de bezoekers de terechte winnaars.

Ruud van den Broeck had zijn ploeg voorafgaand de opdracht gegeven om DSS de wil op te leggen. Dit om het eigen spel te spelen en scherp te blijven, zelfs als de tegenstander minder weerstand geeft. “Er sluipt dan vaak wat gemakzucht in de ploeg. Hierdoor komen er foutjes die in de topwedstrijden direct worden afgestraft. De aanvallen verliepen in deze wedstrijd als vanouds weer onder aanvoering van Alyssa Alings, die precies op tijd weer fit is. Zelf heeft zij elf goals gemaakt en zette met onnavolgbare passes meermaals Priscilla Bergman vrij aan de cirkel. Zij kon hierdoor ook maar liefst tien keer scoren. Al met al hebben we bij vlagen laten zien hoe wij de nacompetitie willen beginnen. Volgende week is al de laatste test en dan gaan we zien waar het schip strandt.”

Zaterdagavond 16 maart is de laatste wedstrijd voor het begin van de nacompetitie. Fortissimo is dan in het eigen sporthal Opperdam de tegenstander. De wedstrijd begint om 19 uur.