HV KRAS/Volendam eervol ten onder in Rusland

zondag 25 november 2018

Het Europese avontuur in de Challenge Cup zit erop voor HV KRAS/Volendam. Na het 32-32 gelijkspel in de eerste wedstrijd tegen Dynamo-Victor, leden de Volendammers afgelopen zaterdag in Rusland een 28-24 nederlaag.

In het koude Budennovsk werden de Volendammers verrast door een offensieve dekking van Dynamo. Dat kwam de oranjehemden op een 7-2 achterstand te staan. Daarna liet Volendam zich gelden en kwam het terug tot 15-14 met rust.

Ook in de beginfase van de tweede helft werd de thuisploeg in het vizier gehouden en was de marge niet groter dan twee punten. Dynamo profiteerde daarna van de Volendamse missers en liep uit naar een voorsprong van zes: 25-19. Volendam kwam nog iets dichterbij, maar het kon uiteindelijk het Russische feestje niet verstieren: 28-24. Jordy Baijens was met vijf goals de trefzekerste Volendammer.

Komende dinsdag neemt KRAS/Volendam het op tegen Achilles Bocholt, dat dit weekend eveneens actief was in Europees verband. De Belgen verloren met 37-25 van Liberbank Cuenca, de huidige nummer twaalf van Spanje.

Dynamo-Victor - HV KRAS/Volendam: 28-24 (15-14).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens 1; Jordy Baijens 5, Léon van Schie 4, Robin Jansen 3, Jaap Beemsterboer 3, Florent Bourget 2, Igor Mrsulja 2, Tim Claessens 2, Marc Kok 1, Sander Visser 1, Zarko Curic, Geert Hinskens, Marnix Roos, Leon Geus.