Jeugdinternational Sander Visser gaat voor kans bij HV KRAS/Volendam

donderdag 17 mei 2018

HV KRAS/Volendam heeft de vacature op de rechterhoekpositie, die ontstond na het vertrek Maurits van Buren en Tom Zwarthoed, weten in te vullen. Jeugdinternational Sander Visser versterkt de komende drie seizoenen de selectie van trainer Peter Portengen. De 19-jarige hoekspeler komt over van E&O.

Visser geldt als een van de meest talentvolle rechterhoekspelers van Nederland. In 2016 maakte de in Eemnes geboren handballer de overstap van Houten naar E&O. In Drenthe groeide Visser uit tot een van de smaakmakers van de eredivisie. Zijn ontwikkeling viel ook in het oog bij Oranje-bondscoach Erlingur Richardsson. Visser werd reeds diverse keren opgenomen in de voorselectie van het Nederlands team. Tot een debuut kwam het nog niet. Voor de komende play-off-duels tegen Zweden (voor plaatsing voor het EK) en de Seoul Cup staat Visser op de reservelijst.

'Selectie heel sterk'

Visser ziet KRAS/Volendam als de ideale vervolgstap in zijn handballoopbaan. "De club is erg professioneel georganiseerd. Ik kijk uit naar de vele kracht- en baltrainingen en de samenwerking met Peter Portengen. Een aantal jongens ken ik al goed, zoals Tim Claessens en Jordy Baijens. En met spelers als Robin Jansen en Gerrie Eijlers is de selectie heel sterk. Ik hoop daarin snel m'n steentje bij te kunnen dragen."

'Al een tijd op ons lijstje'

De technisch commissie van HV KRAS/Volendam is verheugd met de komst van Visser. “Sander is een groot talent dat we al een tijdje op ons lijstje stond”, vertelt commissielid Jan Kes. “We hebben snel geschakeld toen we de kans hadden om hem naar Volendam te halen. Na de eerste gesprekken met Sander wisten we gelijk dat hij bij KRAS/Volendam past. Hij weet wat hij wil en heeft bij KRAS/Volendam de beste faciliteiten om zich de komende jaren te ontwikkelen tot een speler die klaar is voor het buitenland.”

Visser is de tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen. Eerder gaf ook international Robin Jansen zijn jawoord aan KRAS/Volendam.

Foto: Tina Kolthof