KRAS/Volendam wacht hels karwei

donderdag 05 september 2019

KRAS/Volendam wacht zaterdag een hels karwei om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de EHF Cup. De ploeg van trainer Hans van Dijk verloor de heenwedstrijd tegen het Kroatische RK Poreč met een groot verschil: 29-23. In sporthal Opperdam moet zodoende de achterstand van zes punten ongedaan worden gemaakt. De ploegen verschijnen om 15:30 uur op het veld.

De nummer vier van de Kroatische kampioenspoule toonde zich een taaie tegenstander. KRAS/Volendam keek na tien minuten tegen een 6-2 achterstand aan. De Volendammers kropen met 8-6 wat dichterbij, maar zagen de marge daarna weer vergroot worden naar zeven: 13-7. De ruststand van 15-11 bood echter nog enigszins perspectief.

De tweede helft was er voor KRAS/Volendam vooral een waar veel kansen werden gemist. De thuisploeg profiteerde hier van en vergrootte de voorsprong naar 24-15. Het Europese avontuur leek al bijna zo goed als voorbij, maar de oranjehemden krabbelden terug tot 29-23.

Strijdlust
De ploeg moet zodoende zes doelpunten verschil ongedaan maken. Dat het kan vechten voor wat het waard is toonde KRAS/Volendam afgelopen woensdag. Bij de openingswedstrijd van de BENE-League kwam het tegen titelhouder Achilles Bocholt knap terug van een ruime achterstand en kwam het in de tweede helft zelfs op voorsprong.

De wedstrijd ging echter met een minimaal verschil verloren: 27-26. Desondanks kan KRAS/Volendam, dat dit seizoen veel nieuwe gezichten kent, vertrouwen tanken uit de strijdlust die het toonde. Strijdlust die ook vandaag nodig gaat zijn.

Kaartjes
Kaarten zijn vooraf te bestellen bij Betty Zwarthoed via het e-mailadres bettyzwarthoed@hotmail.com of 06-30264646. Vermeld hierin je naam, telefoonnummer, of je lid bent van KRAS/Volendam, het aantal kaarten en om welke wedstrijd het gaat. De toegangskaarten zijn ook verkrijgbaar bij de ingang van sporthal Opperdam.

Livestream
De wedstrijd begint komende zaterdag om 15:30 uur in sporthal Opperdam. Niet bij de wedstrijd aanwezig? De verrichtingen van KRAS/Volendam zijn ook te volgen via een livestream.