Nieuw camerasysteem voor livestreams in sporthal Opperdam

vrijdag 21 december 2018

HV KRAS/Volendam heeft sinds dit seizoen de mogelijkheid om alle wedstrijden in de hoofdzaal van sporthal Opperdam live te streamen. De handbalvereniging is hiervoor een samenwerking aangegaan met softwarebedrijf Usportfor, dat zelfsturende camera’s ontwikkelt.

Met dit camerasysteem krijgt KRAS/Volendam veel extra mogelijkheden voor livestreams. Waar de vereniging voorheen steevast op zoek moest naar vrijwilligers om te filmen, kan de opname van wedstrijden nu met een druk op een knop geregeld worden. Hierdoor wordt het mogelijk om van ieder team, op ieder niveau wedstrijden te streamen. Dit kan zelfs meerdere keren op één dag. Hiermee krijgen ouders, die niet aanwezig kunnen zijn bij de wedstrijd van hun zoon of dochter, alsnog de mogelijkheid hebben om te kijken hoe zij het doen. Voor meer informatie over de diensten van Usportfor kunt u terecht op hun website.

Camerasysteem
De camera’s van Usportfor zijn rond de middenlijn in de zaal van sporthal Opperdam geplaatst. Het systeem bestaat uit drie camera’s. Met algoritmes wordt de ruimte tussen de spelers gemeten, waardoor het systeem herkent waar het spel zich op dat moment afspeelt. Deze camera’s zijn tijdens het filmen met elkaar verbonden en gaan gedurende de wedstrijd in elkaar over om één beeld te vormen.

De wedstrijden worden vooraf ingepland. Het systeem wordt vervolgens uit zichzelf ingeschakeld op de aangegeven tijd. Na de wedstrijd schakelt het ook zichzelf weer uit en worden de beelden geüpload in het systeem van Usportfor. Deze beelden zijn dan alleen beschikbaar voor KRAS/Volendam en worden niet aan derden getoond.

Work in progress
Het camerasysteem van Usportfor is er een die oorspronkelijk is ontwikkeld voor voetbalwedstrijden. KRAS/Volendam heeft hierbij de primeur om als eerste handbalvereniging van Nederland met de automatische camera’s van Usportfor te gaan werken. De mogelijkheid bestaat dan ook dat er af en toe nog iets mis kan gaan.

Website
De links naar de livestreams van wedstrijden worden voortaan iedere week op de website van KRAS/Volendam gedeeld. Daarnaast worden er wekelijks updates van het wedstrijdschema gegeven op Facebook via de HV KRAS/Volendam Verenigingspagina. Klik hier voor de livestream-pagina.

Privacy
Ook bij KRAS/Volendam respecteren wij uw privacy. Wilt u meer weten over de nieuwe privacywetgeving? Neem dan contact op met Jaap Buijs via manager@handbalvolendam.nl.

Technische problemen
In het geval van technische problemen kunt u contact opnemen met Mitchell Burger via m.burger@handbalvolendam.nl of 06-24693065. Houd er hierbij rekening mee dat KRAS/Volendam bij sommige gevallen in contact moet komen met Usportfor om het probleem op te lossen.

Aanbevelingen
Bij het kijken van de livestreams raden wij aan om gebruik te maken van webbrowser Google Chrome. Wij hebben gemerkt dat de uitzendingen van wedstrijden met deze browser het beste werken. Dit is een aanbeveling voor het gebruik van zowel computers en laptops als telefoons en tablets.

 

Let op: het is voor KRAS/Volendam alleen mogelijk om wedstrijden in de hoofdzaal van sporthal Opperdam te streamen.