Garage Kil/Volendam heeft finaleticket binnen handbereik

Garage Kil/Volendam heeft finaleticket binnen handbereik

donderdag 09 mei 2019

Garage Kil/Volendam moet zaterdag alles op alles zetten om de koppositie van de promotiepoule vast te houden. Na overwinningen op concurrenten ZAP en PCA/Kwiek staat de ploeg van trainer Ruud van den Broeck met twee punten los en daarmee op de drempel van twee beslissende promotiewedstrijden tegen een Eredivisionist.

Ticket voor finale
Voordat het zover is moeten zij eerst nog zien te winnen van Fortissimo in sporthal Opperdam wat de laatste wedstrijd is van de nacompetitie. Deze wordt komende zaterdag in eigen huis afgewerkt. De ploegen troffen elkaar dit seizoen al drie keer eerder. De eerste twee ontmoetingen eindigden in 31-30 en 26-31 overwinningen voor de Volendammers.

In de nacompetitie kwamen de teams elkaar ook al tegen, waar Volendam won met een eindstand van 22-23. Ondanks dat de ploeg uit Cothen onderaan staat in de poule, zegt dit niks over de uitslag van zaterdag en belooft dit een spannende wedstrijd te worden, met een ticket voor de finalewedstrijd als inzet. De dames van Fortissimo zullen er op hun beurt alles aan doen om de nacompetitie met een goed gevoel af te sluiten.

Livestream
De wedstrijd begint komende zaterdag om 19 uur in sporthal Opperdam. De wedstrijd is ook te zien via een livestream.