HV KRAS/Volendam geeft duel in slotfase uit handen

HV KRAS/Volendam geeft duel in slotfase uit handen

zondag 18 september 2016

Net als afgelopen donderdag tegen Tongeren moest de herenselectie van HV KRAS/Volendam het ook tegen Fiqas/Aalsmeer in de slotfase afleggen. Het verlies viel zaterdag uiteindelijk onnodig hoog uit: 29-21.

In de eerste helft waren de teams zeer aan elkaar gewaagd. Er werd stevig gespeeld in de Noord-Hollandse derby. Het harde spel leverde over en weer de nodige tijdstraffen en penalty’s op. Na een kwartier leidde Aalsmeer met 8-4, al snel dichtten de Volendammers het gaatje: 10-10. Even daarna incasseerde Jan Josef een beuk van Rob Jansen. De Aalsmeerder kon met rood naar de kant. Volendam profiteerde echter niet, waardoor er met 15-12 gerust werd.

De gasten konden het gat in de tweede helft niet dichten. Marc Kok maakte op de hoek zijn competitiedebuut in het team van Piotr Konitz en scoorde gelijk. Volendam kwam nog terug tot 18-16, maar de oranjehemden waren niet bij machten om tot het einde tot het gaatje te gaven. Aalsmeer profiteerde hiervan en bouwde zo aan een riante voorsprong. Bij 29-21 was het gedaan. Jan Josef was met vijf doelpunten de trefzekerste Volendammer.

Fiqas/Aalsmeer – HV KRAS/Volendam: 29-21.
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Marco Woltersom; Jan Josef 5, Dani Baijens 4, Eduard Klyuyko 4, Léon van Schie 3, Rutger ten Velde 3, Marc Kok 1, Dico Coesel 1, Rick Zwarthoed, Jordy Baijens.