HV KRAS/Volendam verliest onnodig van Tongeren

vrijdag 16 september 2016

HV KRAS/Volendam heeft de uitwedstrijd tegen Callant Tongeren niet in winst weten om te zetten. In een spannende wedstrijd, waarin de heren matige fases afwisselden met prima spel, werd met 30-28 verloren.

De vele absenties maakten het treffen met de Belgen extra zwaar. Desondanks waren beide teams zeer aan elkaar gewaagd. Tot vijf minuten voor tijd ontliepen Tongeren en KRAS/Volendam elkaar nauwelijks in de score. Tongeren opende met een kleine marge van 7-5 na tien minuten, maar deze werd via Edyard Klyuyko en Léon van Schie omgezet in een 7-8 voorsprong. Pas in de slotfase sloegen de Belgen met 15-12 het eerste gaatje, hetgeen direct de ruststand betekende.

Na de pauze dichtten de Volendammers direct het gat Dani Baijens en Klyuyko. Ondanks vijf Volendamse doelpunten van Jan Josef op rij, greep Tongeren met nog ongeveer een kwartier op de klok de leiding (23-20). Klyuyko en Josef (2) verkleinden de marge met nog vijf minuten te spelen naar één (27-26). Tot het laatste moment zagen de gasten kans een resultaat over te houden aan het spannende duel. Maar ondanks het aanvalsspel met een extra veldspeler konden de Volendammers niet langszij komen. Josef bepaalde in de laatste minuut de stand op 30-28.

Komende zaterdag neemt KRAS/Volendam het op tegen provinciegenoot Fiqas/Aalsmeer. De wedstrijd begint om 19.15 uur.

Callant Tongeren – HV KRAS/Volendam: 30-28 (15-12).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Marco Woltersom; Jan Josef 8, Eduard Klyuyko 6, Léon van Schie 6, Rutger ten Velde 5, Dani Baijens 2, Jordy Baijens 1, Rick Zwarthoed, Dico Coesel.