Ouderencommissie bij HV KRAS/Volendam?

Ouderencommissie bij HV KRAS/Volendam?

zaterdag 16 maart 2024

Het bestuur van HV KRAS/Volendam overweegt de oprichting van een ouderencommissie en zoekt vrijwilligers hiervoor.

Na deelname aan een gemeentelijk programma gericht op het bestrijden van eenzaamheid, waaruit bleek dat meer dan de helft van de inwoners van Edam-Volendam zich wel eens eenzaam voelt, erkent de vereniging de urgentie om hieraan bij te dragen. De gemeente ondersteunt initiatieven om eenheid te bevorderen en streeft naar een vitalere samenleving.

Na evaluatie van het aanbod voor ouderen wil HV KRAS/Volendam peilen in de achterban of er voldoende draagvlak is voor een ouderencommissie. Deze commissie zou ouderen kunnen betrekken bij de sportvereniging.

Het bestuur ziet een rol voor de commissie in het organiseren van diverse activiteiten, zoals beweegactiviteiten en informele bijeenkomsten zoals 'derde helft' koffie en cake momentjes na de walking handbal trainingen. Ook kan de commissie drempelverlagende acties inzetten om ouderen te betrekken bij het opbouwen van wedstrijden en jeugdevenementen, met een gezellige derde helft.

Daarnaast kan de commissie nieuwkomers begeleiden en helpen om de stap te nemen naar het Walking Handbal aanbod van de vereniging. HV KRAS/Volendam biedt ouderen namelijk de mogelijkheid om vijf keer gratis deel te nemen aan activiteiten en zo te profiteren van sociale verbindingen binnen de vereniging. Na deze proefperiode kan worden besloten over te gaan naar een lidmaatschap bij de Walking Handbal.

We zijn dus actief op zoek naar nieuwe vrijwilligers die hieraan willen bijdragen. Mocht dit artikel je aanspreken, neem dan contact op met Joost Ooms van HV KRAS/Volendam via 0622774652 of j.ooms@handbalvolendam.nl.


Bent u geïnteresseerd in onze Walking Handball-groep?

Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze Walking Handball coördinator, Fiona Scherpenzeel per e-mail of telefonisch via 06-83560327. Bovendien bent u van harte welkom om eens langs te komen in de Sporthal Opperdam om vrijblijvend kennis te maken met onze activiteiten en sfeer. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen en samen te genieten van deze leuke en gezonde sport!