Prijzenpakker Schilder geeft KRAS/Volendam goede kansen

Prijzenpakker Schilder geeft KRAS/Volendam goede kansen

vrijdag 24 mei 2019

Zeventien seizoenen lang speelde Tom Schilder als cirkelspeler bij KRAS/Volendam. In deze periode is hij zeven keer landskampioen geworden, won hij zes keer de Supercup, vijf keer de NHV beker en drie keer de Benelux Liga. De Volendammer is nog altijd erg begaan met zijn voormalige club en leeft vol spanning toe naar de Best of Three om de landstitel.

“Dit zijn de mooie wedstrijden”, vertelt Schilder. “Hier doe je het natuurlijk allemaal voor. Zelf voelde ik voor finales altijd wel wat meer spanning dan voor normale wedstrijden. Al hoeft dat niet per se slecht te zijn.”

De Volendammer heeft als echte prijzenpakker zijn sporen verdient in het handbal en weet als geen ander wat er op het hoogste niveau gevraagd wordt. Zo werd hij in het seizoen van 2011-2012 uitgeroepen tot beste cirkelspeler van Nederland en speelde hij 35 EK- en WK-kwalificatieduels voor Oranje. Schilder stopte in 2015 met handballen, keerde in 2017 een half jaar terug bij KRAS/Volendam om vervolgens definitief zijn schoenen in de wilgen te hangen. In deze periodes speelde hij meerdere finales voor zijn club.

In een flow
De komende wedstrijden speelt KRAS/Volendam tegen Green Park Aalsmeer voor de landstitel. Schilder geeft de Volendammers een goede kans om het zilverwerk te winnen. “Ze spelen de laatste weken heel goed, terwijl Aalsmeer het waarschijnlijk wat rustiger aan heeft gedaan. Finales zijn sowieso wedstrijd op zich, met veel druk erop. Aalsmeer moet daar als lichte favoriet ook mee omgaan. Volendam zit in een flow, maar dat neemt niet weg dat het gewoon lastige wedstrijden zijn.”

De prijzenpakker heeft een goed advies voor de mannen van trainer Peter Portengen. “Speel met verstand en doe geen gekke dingen. Doe op de dag zelf niet te veel en pak je rust. Eet goed en op tijd. Een goede voorbereiding is erg belangrijk.”

Wedstrijdinformatie
Morgen speelt KRAS/Volendam de eerste wedstrijd van de Best of Three in sporthal De Bloemhof. Om 20 uur klinkt het eerste fluitsignaal in het uitduel tegen Green Park Aalsmeer. Op zondag 2 juni spelen zij om 16 uur in eigen huis de return. Heb jij nog geen kaarten voor de uitwedstrijd? Klik dan hier. Wil je kaarten bestellen voor de thuiswedstrijd? Klik dan hier!

Foto: FotoReza