Oproep: Samen met ouders naar veiliger sportklimaat

Oproep: Samen met ouders naar veiliger sportklimaat

woensdag 11 januari 2023

Bob Brouwenstijn is lid van de commissie Gewenst Gedrag. Hij doet een oproep aan ouders om mee te denken voor een veiliger sportklimaat bij HV KRAS/Volendam.

"Als lid van de commissie gewenst gedrag ben ik van mening dat wij als vereniging ons zo nu en dan een spiegel moeten voorhouden. Kijkend in die spiegel zie ik veel leden, vrijwilligers, trainers, ouders en nog veel meer mensen die hun uiterste best doen om de vereniging op niveau te houden. Ook neem ik waar dat er ook vraag naar regels en dus duidelijkheid is. Een punt welke ik hier uit wil halen is de rol van ouders. Natuurlijk is iedere ouder uniek in zijn/haar emotie en is het moeilijk om deze te beïnvloeden. Het is toch belangrijk om regels op te stellen hiervoor. Reden is dat wij als club het voor onze jeugd zo veilig mogelijk willen houden om te sporten.

"Uit onderzoek is gebleken dat sportende kinderen vinden dat schreeuwende ouders de sfeer van een wedstrijd negatief beïnvloeden."

Uit onderzoek is gebleken dat sportende kinderen vinden dat schreeuwende ouders de sfeer van een wedstrijd negatief beïnvloeden. Het leidt de kinderen af, kinderen schamen zich voor hun ouders enzovoort. Ik ben een voorstander om dit veilige sportklimaat te creëren met behulp van de ouders die hierin mee willen denken/praten om zodoende tot gedragsregels te komen welke ons als vereniging kunnen helpen om dit te bereiken. Ik weet zeker dat er ouders zijn die zich hiervoor willen opgeven. Tijdinvestering bestaat uit hooguit 2 tot 3 bijeenkomsten.

Opgeven kan bij Bob Brouwenstijn via bbrouwen@ziggo.nl