UPDATE: Trainingsstage in Porto

UPDATE: Trainingsstage in Porto

dinsdag 23 juli 2019

De tegenstanders op het trainingskamp in Porto van 15 tot en met 19 augustus zijn bekend. De ploeg van trainer Hans van Dijk neemt het hier op tegen Portugese teams FC Gaia, Águas Santas, AA Avanca, FC Porto B en de Spaanse ploeg Club Balonmano Nava.

Portugese teams
Met Águas Santas en AA Avanca treft KRAS/Volendam twee teams die het afgelopen seizoen uitkwamen in de hoogste divisie van Portugal. Águas Santas eindigde op een vijfde plaats in de reguliere competitie en moest hier alleen Madeira, Benfica, Porto en Sporting CP boven zich dulden. In de nacompetitie om het kampioenschap werd de ploeg vervolgens vierde en hield het Madeira en Belenenses, dat in de reguliere competitie zesde werd, onder zich. AA Avanca speelde mee in de degradatiepoule, maar verzekerde zich met een derde plek van een verlenging op het verblijf in de Andebol 1. FC Gaia en het tweede team van Porto kwamen het afgelopen seizoen uit in de Segunda Divisão. Gaia werd hier kampioen en promoveerde naar het hoogste niveau, terwijl Porto B derde werd.

Spanjaarden
Club Balonmano Nava was in het vorige jaargang actief in de División de Plata de Balonmano, wat het tweede niveau van Spanje is. De club uit Nava de la Asunción, een dorp in de buurt van Madrid, werd met vier punten verschil de kampioen van de competitie en promoveerde daarmee naar de hoogste Spaanse klasse: de Liga ASOBAL. 

Van Dijk: 'Wordt een mooie uitdaging'
Voor KRAS/Volendam wordt het een pitige trainingsstage in Zuid-Europa. De oranjehemden spelen namelijk vijf wedstrijden in vier dagen. "Zwaar maar wel erg goed", vindt Van Dijk. "We moeten elkaar als nieuwe ploeg leren kennen en dat doe je het beste door veel samen te spelen. We nemen het op tegen clubs die op hoog niveau spelen, dus dat wordt een mooie uitdaging. Zelf hebben we namelijk ook een groep met spelers die allemaal heel goed kunnen handballen. We hebben er zin in."

Onderstaand wordt het volledige schema van de voorbereiding weergegeven.

5 juli – 4 augustus
Zomerstop.

5 augustus
Hervatting voorbereidingen op nieuwe seizoen.

10 augustus
Trial in Tongeren (België) met oefenwedstrijden tegen Handbal Tongeren en Sasja HC (beiden uit België).

15 – 19 augustus
Internationale stage in Porto met Portugese teams FC Gaia, Águas Santas, AA Avanca, FC Porto B en Club Balonmano Nava uit Spanje.

21 augustus
Oefenwedstrijd tegen Europese topclub PGE VIVE Kielce om 19:00 uur in sporthal Opperdam.

25 augustus
Supercup tegen Green Park Aalsmeer in The Dome in Houten.

31 augustus
Uitwedstrijd in de EHF Cup tegen RK Poreč uit Kroatië.

BENE-League
De eerste ronde van de BENE-League wordt op 31 augustus afgewerkt. Voor KRAS/Volendam wordt dit echter naar een later en nader te bepalen moment verplaatst. Dit door de wedstrijden in de EHF Cup tegen RK Poreč. Op 25 juli wordt de publicatie van het definitieve schema van de BENE-League verwacht.