Bourget: ‘Alle neuzen dezelfde kant op’

Bourget: ‘Alle neuzen dezelfde kant op’

zondag 21 april 2019

Herpertz Bevo Hc is een lastige opponent gebleken voor HV KRAS/Volendam. De ploeg van trainer Peter Portengen pakte uit drie wedstrijden evenzoveel punten tegen de Limburgers.

In de afgelopen maanden bleek echter dat de Volendammers van iedereen kunnen winnen als zij een constant niveau halen. Toch verwacht Florent Bourget een lastige wedstrijd. “Het is tegen dit soort ploegen altijd lastig. De wil om te winnen is bij zowel ons als bij Bevo erg hoog. Ook hebben beide teams goede spelers. Ik denk dat het zal aankomen op wie er het meeste wil winnen. Wanneer ons team de hele wedstrijd alle neuzen dezelfde kant op kan houden maken wij een goede kans om de punten in eigen huis te houden.”

Zowel bij Bevo als bij Volendam zijn er verschillende blessuregevallen. Hierdoor zal er volgens Bourget echter niet minder strijd geleverd worden. “Door de vele pijntjes in het team hebben we vorig weekend vijf dagen vrij gekregen om even goed te herstellen. Ik denk dat dit ons heel goed heeft gedaan. We hebben, op twee spelers na, met een volledige selectie kunnen trainen. Er werd hard gewerkt en we hebben veel afspraken gemaakt over hoe we willen gaan spelen. Als we ons hieraan houden zal het voor ons een stuk gemakkelijker worden.”

KRAS/Volendam en Bevo staan maandag voor de vierde keer tegenover elkaar. Hierin bleven de ploegen volledig in balans. Zowel Volendam als Bevo won een keer, terwijl er ook een ontmoeting in een gelijkspel eindigde. “Het gelijke spel had eigenlijk een overwinning moeten zijn”, vindt Bourget. “Maar ik denk dat Bevo erg gelijkwaardig is aan ons. We kennen het team goed, maar bij hen is dat niet anders. Dat maakt het lastig, maar tegelijk ook uitdagend.”