Zilver voor beach handbalsters Volendam & Linnet Popping MVP

Zilver voor beach handbalsters Volendam & Linnet Popping MVP

maandag 03 juni 2024

Het HV KRAS/Volendam dames beachhandbalteam heeft nipt de finale verloren van het prestigieuze internationale Karacho Beachhandbal Cup. In een spannende strijd tegen Hiekka Hauskaa gingen de sets met 21-22 en 22-24 verloren. Ondanks de nederlaag konden de Volendammers met trots de felbegeerde tweede prijs in de lucht tillen!

Opnieuw werd Linnet Popping uitgeroepen tot MVP van het toernooi, net als eerder bij Camelot. Van harte gefeliciteerd, Linnet!

Het Karacho Cup vond plaats in het weekend van 1 juni in Keikheim, Münster, Duitsland. Teams uit Duitsland en Nederland namen deel aan dit prestigieuze evenement, dat niet alleen veel plezier bood, maar ook belangrijke punten voor de EBT Finals, het Europees Kampioenschap voor clubteams. Het Karacho Cup Open is al jaren een onderdeel van de European Beach Tour en de Duitse Beach Handball Tour.

Het HV KRAS/Volendam Beachhandbal Dames team, samengesteld uit een trouwe groep dames van zowel binnen als buiten Nederland, heeft een opmerkelijke reis doorgemaakt. Onder leiding van medeoprichter Christine Mansour, die zelf de Amerikaanse nationaliteit heeft, hebben de dames van HV KRAS/Volendam laten zien dat hun diversiteit geen belemmering vormt voor succes. Hun prestaties op het strand zijn indrukwekkend, en als vereniging leven we met gepaste trots mee met onze dames.

Het Karacho Cup is een van de grootste en bekendste Duitse kwalificatietoernooien voor clubteams in Europa. Het trekt jaarlijks de beste Duitse en Nederlandse beachhandbalteams aan en biedt een platform voor spannende wedstrijden en sportieve excellentie. Het toernooi omvat zowel een senioren- als een jeugdtoernooi.

Met deze prestatie zet het HV KRAS/Volendam Dames team een grote stap richting een plaats op het EK 2025. Ze hebben nu 242 extra punten gescoord in de race om zich te plaatsen voor de felbegeerde EBT Finals, die dit jaar in Lacanau, Frankrijk, worden gehouden. Hun uitstekende prestaties tijdens het Karacho Cup Open hebben hen waardevolle punten opgeleverd, waarmee hun kansen op deelname aan de EBT Finals aanzienlijk zijn vergroot. KRAS/Volendam staat nu op de 4e plaats in het EBT-klassement.


Lees hier een mooi artikel over MVP Linnet Popping op EHF.com