Belangrijke uitoverwinning KRAS/Volendam op Bevo

zondag 12 maart 2017

De heren van HV KRAS/Volendam boekten zaterdagavond een belangrijke overwinning op Targos Bevo. In Panningen werd er na vooral een uitstekende tweede helft met 27-29 gewonnen. Hierdoor zijn de mannen met drie punten uit twee lastige uitwedstrijden uitstekend begonnen aan de nacompetitie om de landstitel.

De Volendammers begonnen slecht aan het duel. Na acht minuten vluchtten de gasten bij een 5-1 achterstand in een time-out. Het spel werd daarna iets beter, maar Bevo behield een voorsprong van zo’n twee punten. De teams zochten met 13-11 de kleedkamers op voor de rust.

Het inbrengen van Igor Mrsulja bleek de oplossing. Doelman Marco Woltersom, die door een blessure van collega Dennis Schellekens vrijwel de gehele wedstrijd keepte, scoorde eerst nog van eigen helft, waarna de Serviër even later de gelijkmaker maakte: 15-15. Een kwartier voor het einde kwamen de Volendammers met 19-20 voor het eerst op voorsprong. Door goals van Jaap Beemsterboer, goed voor acht treffers, en Mrsulja werd het gat vergroot naar drie (21-24). Bevo drong aan en kwam weer terug tot één, maar de oranjehemden hielden stand. Mrsulja stelde in de slotminuut de overwinning veilig door voor de 26-29 aan te tekenen, waarna Bevo de eindstand op 27-29 bepaalde.

Bekijk hier de tussenstand van de nacompetitie Eredivisie.

Targos Bevo - HV KRAS/Volendam: 27-29 (13-11).
Scores HV KRAS/Volendam: Marco Woltersom 1, Tim Jonk; Jaap Beemsterboer 8, Igor Mrsulja 7, Dani Baijens 7, Tom Schilder 2, Rutger ten Velde 2, Jordy Baijens 1, Jan Josef 1, Leon Geus, Dico Coesel, Léon van Schie, Marc Kok, Geert Hinskens.

Foto's: FotoReza