Belangrijke winst Garage Kil/Volendam DS1 op DOS

maandag 05 maart 2018

Zoals al eerder te lezen was werd de uitwedstrijd van afgelopen zondag van Garage Kil/Volendam tegen Schuler Afbouwgroep/ DOS uit Emmer-Compascuum, gezien als een finale. Het werd een succesvolle finale, want de Volendamse dames wonnen overtuigend met 26-34.

Voorafgaand stonden er in de resterende competitie nog vijf wedstrijd op het programma en bezetten de dames van Volendam de eerste plaats. Zij zullen er dan ook alles aan doen om dit zo te houden. Dit houdt in dat er elke wedstrijd met veel strijd en passie gespeeld moet gaan worden en dit was in de eerste helft tegen DOS goed te zien. Ondanks een paar zeer goede speelsters uit het team van DOS, die het hun tegenstander altijd moeilijk kunnen maken, waren het de Volendamse dames die hun eigen goede spel konden spelen. Binnen 6 minuten kon Volendam een klein gaatje slaan, 2-5 en daarna werd het zelfs 4-11. In deze periode was het vooral Anja Tol die meerdere malen het net kon vinden en in de eerste helft maar liefst negen keer zou scoren. Er werd geconcentreerd gespeeld en mede door het goede verdedigingswerk, wat veel onderscheppingen opleverden, werd de ruststand bepaald op 12-21.

In de tweede helft was het spel wat rommeliger maar werd er geknokt voor een goede overwinning. Ook DOS gaf zich nog niet gewonnen en zette een tandje bij. Het lukte ze om nog iets dichterbij te komen maar minder dan vijf doelpunten verschil werd het niet. Trainer/coach Ruud van den Broeck was vooral blij met het spel in de eerste helft en vond dat de ervaren speelsters in deze wedstrijd heel belangrijk waren voor het team. De eindstand werd uiteindelijk 26-34, waarbij Anja Tol het grootste aandeel had met dertien treffers en zo aan de basis stond van deze belangrijke uitoverwinning.

Volgende topper

Komende zaterdagavond wacht de dames de volgende topper tegen de nummer 2 en directe concurrent Commandeur/VVW. Met een goed gevoel door de overwinning op DOS, belooft dit een zeer spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd begint om 20.45 in Opperdam nieuw. De dames hebben de steun heel hard nodig. Tot zaterdagavond!