BENE-League wordt Super Handball League

BENE-League wordt Super Handball League

dinsdag 10 september 2024

Een Nieuwe Stap voor Handbal in België en Nederland

De hoogste mannenhandbalcompetitie in België en Nederland krijgt een nieuwe naam en uitstraling: de Super Handball League (SHL). Deze belangrijke stap wordt gezet om het handbal in beide landen technisch, organisatorisch en commercieel naar een (nog) hoger niveau te tillen. Zowel het Nederlands Handbal Verbond (NHV) als de Koninklijke Belgische Handbalbond (KBHB) staan achter deze verandering, die handbal als sport vol kracht, spektakel en dynamiek nog beter op de kaart moet zetten.

De SHL vertegenwoordigt een toekomstgerichte visie waarin een inclusieve, grensverleggende en dynamische competitie centraal staat. Het doel is om deze competitie het visitekaartje van de handbalsport in zowel Nederland als België te maken.

Waarom deze verandering?

Bij HV KRAS/Volendam steunen we deze ontwikkeling, net als alle andere deelnemende verenigingen in de SHL. De SHL biedt handbalclubs, zoals de onze, een platform om zowel sportief als organisatorisch en commercieel door te groeien. Hoewel er nog werk te doen is, zien we al stappen in de goede richting.

Piet Kes voorzitter van HV KRAS/Volendam legt uit:

"Vanaf het begin van de BENE-League hebben we elke stap in de groei van de competitie meegemaakt, van de Bene-Liga tot de BeNeLux Liga en nu de Super Handball League. We geloven dat het leiderschap van de bonden bij deze transformatie goed aansluit bij de ontiwkkeling van de competitie en dat past goed in de huidige tijdsgeest. Een commerciële doorbraak is wat onze competitie nodig heeft, en dit is dus een belangrijke stap in de juiste richting".

Missie: Grenzen Verleggen

De nieuwe slogan van de SHL, "Breaking Boundaries", staat centraal in de missie: het doorbreken van grenzen, zowel op sportief als sociaal gebied. Het gaat om meer dan alleen de competitie tussen landen en clubs. De SHL wil ook traditionele opvattingen over handbal vernieuwen en vooral de nieuwe generatie handballers in Nederland en België inspireren. Wij geloven sterk dat handbal veel te bieden heeft voor deze jonge doelgroep.

Een Vernieuwde Identiteit

Om deze herpositionering kracht bij te zetten, heeft de Super Handball League een nieuw, modern logo en fris kleurenschema. De felle kleuren en gestileerde elementen zijn geïnspireerd door de snelheid en kracht van het spel en zorgen ervoor dat de competitie zowel offline als online goed opvalt.

Wat betekent dit voor HV KRAS/Volendam?

Voor onze club betekent deze transformatie dat we deel uitmaken van een competitie die steeds professioneler en zichtbaarder wordt. De NHV en KBHB werken hard aan de verdere positionering van de SHL binnen de handbalcommunity, met als doel een sterke, professionele topcompetitie te creëren die het handbal in België en Nederland naar een hoger niveau tilt. Wij kijken ernaar uit om samen met de andere clubs deel uit te maken van deze spannende toekomst voor de handbalsport.


WIl je meer weten over de Super Handball League contact dan Super Handball League Manager Patrick van Mil.