Betty Zwarthoed: vrijwilliger op alle fronten

Betty Zwarthoed: vrijwilliger op alle fronten

vrijdag 27 september 2019

HV KRAS/Volendam heeft vele vrijwilligers die op allerlei fronten actief zijn. Soms in de openbaarheid en soms doen ze hun werk in stilte en zijn ze slechts kenbaar voor een kleine groep mensen binnen de vereniging. Een van hen is Betty Zwarthoed.

Sinds de zoon en dochter van Betty Zwarthoed 32 jaar geleden bij de mini’s zijn gaan handballen is Betty actief bij de vereniging als vrijwilliger. In de beginjaren zat ze achter de kassa als Heren 1 thuis speelde. “Nu de Dames 1 en de Heren 2 ook in de Eredivisie spelen help ik als het nodig is ook bij de kassa’s van hun wedstrijden. En bij erge drukte spring ik bij in de kantine tijdens een Heren 1-wedstrijd. Dat komt ook omdat mijn man Cees (Toetjes) die avonden toch al achter de bar staat.”

Bij belangrijke gelegenheden, zoals bijvoorbeeld finalewedstrijden, verzorgt Betty ook de voorverkoop van de kaarten. Ze verkoop niet alleen, maar registreert ook de namen en houdt alles bij dat bijgehouden kan worden. Daarnaast onderhoudt ze contacten met de tegenpartij over allerlei zaken die zich voor kunnen doen. “Mensen kunnen met alle vragen bij mij terecht als het gaat om kaartverkoop”, vertelt de Volendamse.

Inventariseren
Ook blijft het niet bij de verkoop van kaarten. “Samen met Lies Kwakman proberen we voordat een nieuw seizoen begint de sponsor-, vrijwilligers-, leden- en spelerslijsten te actualiseren en te inventariseren. Zo weten we precies welke vrijwilliger waar actief is.”

Naast haar activiteiten als vrijwilliger is Betty sinds de start van ‘Old Star walking  handball’ enkele maanden geleden ook nog actief bij deze sport voor de wat ouderen onder ons.

Op de vraag wat Betty eigenlijk zo leuk vindt om bij de handbal vrijwilligerswerk te doen, reageert ze enthousiast: “Het is een gezellige vereniging en als je er eenmaal bij zit en blijf je dat. En Cees, mijn man is ook veel bezig bij de vereniging, dus wij begrijpen elkaar. Dat maakt alles wel wat makkelijker."