Smit-Bokkum draagt bij aan 'boost' dameshandbal

Smit-Bokkum draagt bij aan 'boost' dameshandbal

zaterdag 01 september 2018

Evert Smit is met Paviljoen Smit-Bokkum al jaren een sponsor van HV KRAS/Volendam. Hij hoefde dan ook geen twee keer na te denken toen hij onlangs kans zag om zijn restaurant aan een toernooi van het dameshandbal te verbinden. En met succes, want aanstaande zondag speelt Garage Kil/Volendam Dames 1 in Sporthal Opperdam om de naar zijn restaurant vernoemde Smit-Bokkum Cup.

“Het dameshandbal in Volendam heeft de afgelopen jaren een enorme boost gekregen”, begint Smit. “Er stromen steeds meer talenten door uit de jeugdopleiding, waardoor je er haast niet omheen kunt dat dit een blijvertje gaat worden. Wij zijn dan ook erg blij dat wij ons hieraan kunnen verbinden.”

 

Schoolhandbaltoernooi

Hoewel Smit zelf veelal op voetbal- en tennisvelden te vinden is, heeft hij ook een verleden met handbal. “Toen ik zelf nog als klein jochie op de Sint Jozefschool zat heb ik het Nederlands Kampioenschap Schoolhandbal gewonnen. Eerst wonnen we het toernooi van Volendam en daarna mochten we meedoen aan dat van Noord-Holland. Die wonnen we ook en bij het landelijke toernooi waren we toen ook gewoon de beste.”

Eén van zijn klasgenoten was destijds oud KRAS/Volendam-speler Dick Tuip. “Onze school was met voetbaltoernooien altijd het lachertje, maar met handbal waren we super goed. De landelijke finale wonnen we namelijk ook met ruim tien punten verschil.”

Smit hoopt met zijn restaurant nog lang verbonden te kunnen blijven aan KRAS/Volendam. “De vereniging is een erg mooi uithangbord voor ons dorp. De manier hoe zij de sport en hun rol in de maatschappij benaderen is altijd erg positief. Dat zijn natuurlijk hele mooie dingen.”

 

Aanstaande zondag begint de Smit-Bokkum Cup om 10 uur in Sporthal Opperdam. Het wedstrijdprogramma ziet er als volgt uit:

10:00 | Garage Kil/Volendam Dames 1 - SEW 2
11:20 | DSVD - Westlandia
12:40 | Garage Kil/Volendam Dames 1 - Westlandia
14:00 | DSVD - SEW 2
15:20 |  Garage Kil/Volendam Dames 1 - DSVD
16:40 | Westlandia - SEW 2

De toegang voor deze wedstrijden is gratis!