Cafetaria Arnold Dames 1 promoveert naar de tweede divisie

maandag 24 april 2017

Na wekenlang voorbereiden stond zondag het belangrijke promotietoernooi op het programma. Een toernooi waar vijf kampioenen uit de hoofdklasse strijden om vier tickets naar de tweede divisie. Om kwart voor negen vertrok een volle bus met enthousiaste speelsters, begeleiding en supporters naar Houten. Het zou een zware dag worden, vier wedstrijden van 40 minuten moesten worden gespeeld.

De eerste wedstrijd was gelijk tegen het  sterkste team van het toernooi, DOS. Volendam speelde een goede wedstrijd maar moest toch haar meerdere erkennen in de tegenstander. In de eerste helft wisten de dames nog goed aan te haken, maar in de tweede helft van de wedstrijd wist DOS uit te lopen. Volendam miste teveel kansen en kon niet meer terugkomen in de wedstrijd. Na veertig minuten was de eindstand 13-19.

In de tweede wedstrijd lieten de dames van Volendam zien waarom zij terecht kampioen zijn geworden. In een snelle wedstrijd lieten de meiden mooi spel zien en werden veel kansen gecreëerd en fraai afgerond. De tweede wedstrijd werd gewonnen van Ventura met 20-26.

De derde wedstrijd werd gespeeld tegen Margraten. Omdat dit team nog geen wedstrijd had gewonnen, zou bij winst de promotie binnen zijn voor Volendam. Dit was een goede stimulans om alles te geven en het niet te laten aankomen op een laatste wedstrijd. Volendam deed haar plicht en sloot de derde wedstrijd af met een 15-24 winst.

De vierde en laatste wedstrijd tegen MIC hoefde voor de punten niet meer gespeeld te worden, maar uiteraard gingen de meiden voor de winst. Na drie wedstrijden sloeg de vermoeidheid behoorlijk toe maar de dames zorgden ervoor dat de winst geen moment in gevaar kwam. Iedereen kreeg in de laatste wedstrijd speeltijd en het werd met een 18-13 eindstand een mooi einde aan een mooi toernooi.

Cafetaria Arnold Dames 1 heeft een fantastische prestatie neergezet, voor het eerst in de clubgeschiedenis gaan de vrouwen in de tweede divisie acteren. En dat als debutant in de hoofdklasse. Een prestatie om trots op te zijn! De meiden gaan nu genieten van twee weken verdiende rust en zullen dan de voorbereiding weer enthousiast oppakken. Het was een mooie dag en de dames en begeleiding bedanken iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Op naar een volgend mooi seizoen!