Cafetaria Arnold Dames 1 wint eerste wedstrijd van 2017

maandag 09 januari 2017

Cafetaria Arnold Dames 1 is het jaar uitstekend begonnen. De eerste wedstrijd na de korte winterstop tegen VOC 3 werd direct in winst omgezet. Het werd 25-33 voor de Volendamse dames.

Na twee weken rust stond zaterdag de wedstrijd tegen VOC op het programma. In het begin van de wedstrijd was het lastig om echt uit te lopen op de tegenstander. Tot ver in de eerste helft liep de score redelijk gelijk op, maar daarna wist Volendam het verschil te vergroten naar 13-19 met de rust. In de tweede helft kwam het verschil zelfs even op twaalf punten. Maar doordat het teamspel nog wel wat beter kon en er een hoop penalty's tegen werden gegeven, wist VOC weer wat dichterbij te kruipen. Met name Sabrina van der Mast en Priscilla Bergman wisten met individuele klasse de ploeg op de been te houden. Eindstand werd 25-33, enige commotie ontstond nog wel toen bleek dat de scheidsrechter de stand andersom heeft ingevoerd. Doordat directe concurrent Zeeburg een puntje heeft laten liggen, is de koppositie verstevigd.

VOC - HV KRAS/Volendam : 25-33 (13-19).
Scores HV KRAS/Volendam: Kelly de Haan, Stephanie Tuijp, Sabrina Van der Mast 9, Priscilla Bergman 8, Alyssa Alings 5, Fiona Scherpenzeel 3, Carina Zwarthoed 3, Daniela Spruijt 2, Anouk Bootsman 2, Renate Veerman 1, Evita Silven, Cathy Groote, Mandy Kwakman.