Cafetaria Arnold Dames 1 mogelijk zondag al kampioen

Cafetaria Arnold Dames 1 mogelijk zondag al kampioen

donderdag 02 maart 2017

Zondag 5 maart staat de wedstrijd Cafetaria Arnold Dames 1 tegen Maedilon/VZV op het programma. Na 17 wedstrijden, hebben de dames 15 keer gewonnen, één keer gelijk gespeeld en één keer verloren. Concurrent Geel/Zwart moet aankomende zaterdag tegen US, dat vijfde staat. Er staan nog vijf wedstrijden op het programma, waarbij nog tien punten behaald kunnen worden door de teams. Er bestaat een mogelijkheid dat de Volendamse vrouwen zich komende zondag al mogen kronen tot kampioen.

Tussenstand in de Hoofdklasse
1 HV KRAS/Volendam 31 | 17
2 Geel Zwart 24 | 17
3 S.V. Zeeburg 22 | 17

Scenario’s

Winst US
Zaterdag mag Geel/Zwart het opnemen tegen US. De vorige ontmoeting tussen Geel/Zwart en US eindigde in 36-23 overwinning in het voordeel van Geel/zwart. US is de enige ploeg die dit seizoen nog wist te winnen van Cafetaria Arnold Dames 1. Winst voor US zou betekenen dat Geel/Zwart op 24 punten blijft staan. Wanneer de Volendamse Dames in dat geval de dag erna tegen VZV wint, dan is het officieel kampioen.

Winst Geel/Zwart
Winst van Geel/Zwart betekent dat aankomende weekend de dames van Cafetaria Arnold nog niet kampioen kunnen worden. Het kampioenschap hebben zij helemaal zelf in de hand. De volgende wedstrijd die dan op het programma staat is de wedstrijd tegen Schagen. Bij winst tegen Schagen is Cafetaria Arnold dames 1 kampioen.

Voorbeschouwing
Aankomende zondag speelt Cafetaria Arnold dames 1 tegen Maedilon/VZV thuis in Sporthal de Opperdam. De vorige ontmoeting eindigde in 24-19 overwinning voor de Volendammers. Het was een lastige wedstrijd waarin het heel lang gelijk op ging en de spanning hoog bleef. Afgelopen dinsdag ging, ondanks een goede wedstrijd, de oefenwedstrijd tegen Westside met 33-28 verloren. Helaas zal de ploeg het moeten doen zonder Anja Tol die aan het begin van het seizoen haar kruisbanden scheurde, Ageeth Bond (last heeft van een schouderblessure) en zonder Fiona Scherpenzeel, die twee middenhandsbeentjes heeft gebroken. De wedstrijd zondag begint om 14.25 uur.